Foto: Shutterstock
Zaudējumi rodas ne tikai lielu nelaimju vai dabas stihiju rezultātā. Dažreiz "pa maciņu iesit" arī ikdienišķa neuzmanība vai neveiklība, un apdrošināšanas akciju sabiedrība BALTA atklāj dažus neparastākos un ērmīgākos stāstus no savas pieredzes, kas liecina – ķibele ar mums var gadīties arī tad, kad to vismazāk gaidām.

Starp biežākajiem iemesliem, kāpēc cilvēki vēršas pie apdrošinātāja, ir mobilo telefonu sabojāšana. Ar tiem notiek viss iespējamais - kādam podā iekritis tēva dāvinātais viedtālrunis, cits uz sava dārgā tālruņa uzsēdies, kad tas mētājies uz dīvāna, kāds bērns aizķēries aiz paklāja un sasitis ne tikai telefonu, bet arī brilles, bet cita atvase palīdzējusi novākt svētku rotājumus un nokritis no kāpnēm, sabojājot kabatā esošo iPhone.

Kādā saimnieciskai sievietei gadījies pavisam čābīgi - viņa vannasistabā skrūvējusi griestos lampiņu, kad kabatā iezvanījies telefons. Ņemot to ārā no kabatas, telefons izslīdējis no rokas, atsities pret vannas stūri un iekritis ūdenī.

Gana bieži tiek sabojāti arī televizori - dažkārt tos nogāž bērni, citreiz tos sabojā pārvietojot, bet dažreiz dzīvokļos notiek pavisam trakas lietas.

Kāda sieviete, veicot dzīvokļa uzkopšanas darbus, aizķērusies aiz ūdens spaiņa un zaudējusi līdzsvaru. Krītot viņa aizķērusi uz žurnālu galdiņa esošo televizoru, un tas nogāzies, ar ekrānu atsitoties pret galda malu. Pēc kritiena televizora ekrāns bijis melns un nav darbojies.

Foto: PantherMedia/Scanpix
Tīrīšanas darbu laikā jābūt īpaši uzmanīgam - kāds apdrošināšanas atlīdzības pieteicējs vannas istabā tīrījis santehniku un grīdu, paslīdējis un aizķēris ķīmisku līdzekli, kas uzlijis krānam - ūdens maisītājam. Vācijā par gandrīz 500 eiro pasūtītā krāna virsma saēsta un sabojāta tā, ka vairs nav atjaunojama.

Kādai sievietei, tīrot virtuves plauktus virs letes, uz kuras malā stāvēja dators, gadījies paslīdēt un izmest no rokām tīrāmo līdzekli. Tas uzkritis uz glāzes, kurā bijusi kola, tā apgāzusies un dzēriens aplējis datoru.

Atbildi uz jautājumu un piedalies "NetAtmo Weather Station" izlozē!

Atrodi šajā sadaļā izvietotos jautājumus, atbildi uz tiem un reģistrējies AAS "Balta" sarūpētās balvas izlozei. Šī gada 27. oktobrī, 10. novembrī, 24. novembrī un 8. decembrī tiks izlozēts mūsdienīgs rīks - "NetAtmo Weather Station".

Katrs dalībieks var atbildēt uz vairākiem jautājumiem, bet uz katru no tiem vienu reizi. Jo vairāk jautājumi atbildēti, jo lielāka iespējamība laimēt balvu. Aizpildot kontaktu formu un reģistrējoties, apliecināt, ka esat iepazinies arkonkursa noteikumiem.

"NetAtmo Weather Station" ir bezvadu ierīce, kas paredzēta, temperatūras, gaisa mitruma un kvalitātes, CO2 un trokšņa līmeņa noteikšanai. Iegūtos datus iespējams apskatīt, izmantojot "Android", "Apple", "Windows" ierīcēm pieejamo aplikāciju un tīmekļa aplikāciju. Komplektā ietilpst divas ierīces - viena lietošanai iekštelpās, viena ārpus tām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!