Lai arī pašvaldība nolēmusi reorganizēt Bauskas pilsētas vakara vidusskolu, skolas vadība sākusi audzēkņu uzņemšanu vakara un neklātienes grupās 9., 10., 11. un 12. klasēs. Šāda satura sludinājums lasāms „Bauskas Dzīves” 3. jūnija numurā. Bauskas Dome to uzskata par nelikumīgu.

Bauskas Domes priekšsēdētājas vietnieks Māris Freimanis pauda sašutumu par šādu vakarskolas direktores Jeļenas Žuravļovas rīcību: "Pašvaldība nav devusi direktorei nekādu rīkojumu uzņemt audzēkņus. Tā ir nelikumīga rīcība. Ar Domes lēmumu noteikts, ka vakarskola tiek reorganizēta. No 15. jūnija 10. klasē vakarskolas plūsmā audzēkņus sāks uzņemt Bauskas 2.vidusskolā."

Bauskas 2. vidusskolas direktore Vera Grigorjeva apliecināja, ka mācību iestāde izstrādājusi licencētu programmu un ir sagatavojusies vakarskolas plūsmas audzēkņu uzņemšanai 10. klasē. Tā tikšot izsludināta pēc 15. jūnija, jo tad 9. klašu beidzēji būs saņēmuši dokumentus par pamatizglītību un domās, kur mācīties tālāk.

Savukārt vakara vidusskolas direktore Jeļena Žuravļova "Bauskas Dzīvei" skaidroja, ka viņas rīcībā neesot neviena oficiāla dokumenta, kas liedz uzņemt skolēnus 9., 10., 11. vai 12. klasē: "Skolēniem, kas vēlēsies mācīties 10. klasē, mēs paskaidrosim, ka viņiem jāinteresējas par iespējām izglītoties 2. vidusskolā. Savukārt mēs esam gatavi uzņemt skolēnus, kas vēlēsies mācīties 9., 11. un 12. klasē. To mums neviens nav liedzis."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!