Foto: DELFI
Kāds Valmieras cietumā ievietotais apcietinātais pagājušās nedēļas nogalē no neatļauti ienesta mobilā tālruņa zvanījis savai mātei un sūdzējies, ka kameras biedri viņu sit un grasās apliet ar verdošu ūdeni. Šādas rīcības mērķis esot bijis iegūt mātes labvēlību, lai saņemtu no viņas naudu, pastāstīja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Apcietinātais 3.decembrī zvanījis mātei un stāstījis, ka kameras biedri, ar kuriem viņam esot domstarpības, esot vardarbīgi - sitot viņu un draudot apliet ar verdošu ūdeni. Vīrietis aicinājis māti vērsties pēc palīdzības policijā, ko sieviete arī darījusi, bet policijas darbinieki telefoniski atbildējuši, ka tā nav viņu kompetence, un aicinājuši kundzi zvanīt uz ieslodzījuma vietu.

Piezvanot uz cietumu, sieviete saņēmusi atbildi, ka viss kārtībā - nekāda fiziska konflikta kamerā neesot. Pēc divām dienām apcietināto izmeklējis cietuma mediķis, kurš konstatējis viņam dažus nelielus zilumus, taču vīrietis paskaidrojis, ka ieguvis tos pats, nokrītot pastaigu laukumā.

IeVP norādīja, ka apcietinātais atzinis, - viņš lietojis aizliegto priekšmetu - telefonu - un zvanījis mātei tikai nolūkā iegūt viņas labvēlību, lai saņemtu naudu, bet nekāda fiziska konflikta neesot bijis. Paskaidrojumā cietuma priekšniekam vīrietis rakstījis, ka radinieki viņa teikto acīmredzot pārpratuši.

Ņemot vērā apcietinātā vīrieša tuvinieku satraukumu, cietuma vadība pārbaudījusi visus notikušā apstākļus un nolēmusi administratīvā pārkāpuma lietu par tīšu maznozīmīga miesas bojājuma nodarīšanu nesākt, tomēr apcietinātais pārvests uz citu kameru, jo ar līdzšinējiem kameras biedriem viņam esot bijuši "atšķirīgi uzskati dažādos sadzīves jautājumos".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!