Ogres pašvaldības deputāta Pētera Dimanta sievas uzņēmumam draud smags administratīvais sods, jo septiņi Ogres novada domes administratīvās komisijas locekļi nolēmuši piespriest 1,5 tūkstošus latu liela naudas sodu Dimanta sievas Evitas Dimantes vadītajam uzņēmumam "L.L.K." par nelikumīgu būvniecību Ogrē, Rīgas ielā 14.
Ogrē, Rīgas ielā 14, firma "L.L.K." veica nelikumīgu būvniecību – bez būvatļaujas pārveidoja nama jumta stāvu. Ogres novada domes Būvvaldes vadītāja Maija Rinka iepriekš pastāstīja, ka ir uzdots pārtraukt darbus un saņemt nepieciešamo atļauju, bet pārkāpuma smagumu izvērtēs administratīvā komisija.

Par šāda veida pārkāpumu juridiskām personām var piespriest 200 līdz 3000 latu lielu naudas sodu. Lai padarītu nepadarīto, laiks firmai bija tieši viens mēnesis – līdz pēdējam brīdim, kad sanāca administratīvās komisijas locekļi. Komisija parasti ņem vērā, cik daudz padarīts kopš nelikumīgās būvniecības protokola sastādīšanas dienas – bet šajā gadījumā trūkstošo skiču tā arī nav.

Tāpēc sprieda bargi – jāsoda ar 1500 latiem. Tāda soda pilsētas vēsturē vēl nav bijis. Starp citu, pērn par līdzīgu pārkāpumu no 500 latiem nācās šķirties pazīstamajam uzņēmējam Jurim Feodorovam. Tiesa, tad valsts noteiktie sodu apmēri bija daudz mazāki.

Tā kā firmas "L.L.K." pārstāvim Aivaram Dimantam nebija nepieciešamā pilnvarojuma, tad administratīvā komisija par soda piemērošanu lems nākamnedēļ, 4.jūlijā, jo, pieņemot administratīvu aktu, it visam jābūt juridiski korekti pamatotam. Pēc pieņemšanas lēmums atbilstoši likuma burtam ar ierakstītu vēstuli par saņemšanu tiks izsūtīts adresātam, un mēneša laikā sodītais var vērsties administratīvajā tiesā.

Taču līdz 4.jūlija sēdei vēl ir iespējami "vainu mīkstinoši" apstākļi, ko administratīvas komisijas locekļi var ņemt vērā – proti, iesniegt Būvvaldē to, kas nav iesniegts... Tiesa, patlaban visas šīs likstas Pētera un Evitas Dimantu ģimenei ir "nelaikā", jo šosvētdien viņiem piedzimis mantinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!