Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Ogres rajona brigāde ceturtdien 01.40 saņēma informāciju, ka Ikšķiles lauku teritorijā "Elekšņos" izcēlies ugunsgrēks, informēja VUGD.
Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji redzēja, ka deg moto kluba telpas. Šajā ēkā kādreiz bijusi lopu ferma, taču tagad pārbūvēta un vienā pusē ir ierīkots autoserviss, bet otrā - moto klubs. Dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka tuvumā nebija ugunsdzēsības ūdens ņemšanas vietas - ugunsgrēku nācās dzēst ar ūdens pievešanu no Daugavas divu kilometru attālumā.

Kādreiz, kad šajā ēkā bija ferma, tuvumā bija ūdenstornis, taču tas vairs nefunkcionē. Dzēšanu apgrūtināja arī tas, ka ēkai ir metāla jumts un, lai ugunsgrēku nodzēstu, bija nepieciešama tā demontāža, Ogres ugunsdzēsēji pieprasīja papildspēkus un palīgā devās trīs autocisternas no Rīgas. Ugunsgrēku izdevās lokalizēt tikai ap plkst.3.25, bet likvidēt - plkst.6.13.

Ugunsgrēkā nopostīta ēkas daļa apmēram 300 kvadrātmetru platībā. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir īssavienojums elektrības vados. Šie postījumi varētu būt mazāki, ja dzēšana nebūtu jāveic ar ūdens pievešanu no tik liela attāluma. Diemžēl šis ir raksturīgs piemērs tam, ka rekonstruējot vecās ēkas, kā arī būvējot jaunus objektus, tiek piemirsts par ugunsdzēsības ūdens ņemšanas vietām.

Kā jau informējām, vasaras sākumā VUGD ugunsdrošības uzraudzības inspektori, veica pār pārbaudē par ārējo ugunsdzēsības ūdens ņemšanas vietu paredzēšanu pašvaldību izstrādātajos detalplānojumos un to ierīkošanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām. Toreiz kā viens no negatīvajiem piemēriem tika minēta arī Ogres rajona Ikšķiles lauku teritorija.

Ugunsdrošības noteikumi paredz, ka ūdensvada tīklu īpašnieks pārbauda ugunsdzēsības hidrantus ne retāk kā reizi gadā un par to sastāda pārbaudes aktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!