No 1. jūlija Daugavpilī maksa par braukšanu pilsētas maršrutu autobusos ir 20 santīmi, bet maršruta taksometros no 25 līdz 30 santīmiem, informē SIA "Daugavpils autobusu parks" direktors Sergejs Mihailovs.
Laikraksts "Latgales Laiks" vēsta - lai gan Sabiedrisko pakalpojumu regulators atļāva tarifus paaugstināt vēl vairāk, uzņēmums pagaidām nolēma saudzēt iedzīvotājus, atliekot dažus lielākus projektus, piemēram, uzņēmuma ēku remontu. Līdzšinējās atlaides braukšanai pilsētas maršruta autobusos tiek saglabātas.

SIA "Daugavpils autobusu parks" direktors Sergejs Mihailovs piebilda, ka rajona maršrutos cenas pagaidām netiks celtas un arī nerentablie reisi tiks saglabāti, tā kā valsts palielinājusi dotācijas. Mihailovs arī piebilda, ka jau trešo gadu pēc kārtas Daugavpils autoosta Satiksmes ministrijas rīkotajā Latvijas autoostu darba un apkalpošanas servisa izvērtēšanā atzīta par labāko autoostu savā grupā, par ko saņems 700 latu prēmiju.

Savukārt nepilna pakalpojumu apjoma autoostu grupā SIA "Daugavpils autobusu parks" filiāle Dagdā saņēmusi otro vietu, bet filiāle Krāslavā ieguvusi trešo vietu.

Uzņēmums cenšas nomainīt arī tehniku. Šovasar līzingā tas iegādājies 2002. gada ražojuma divstāvu autobusu, cerot, ka tas kalpos vismaz gadus divpadsmit. Šobrīd Eiropā tiek izpārdota NATO tehnika un vienu autobusu iegādājies arī Daugavpils autobusu parks savai filiālei. Nomainīti ir visi vecie LAZ autobusi. Šovasar svinīgi tiks pavadīts "pensijā" pēdējais Daugavpils LAZ autobuss, kurš, iespējams, atradīs vietu kā piemineklis padomju laika transportam, atzina Mihailovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!