Foto: ČetrasSezonas.lv
Vēls pavasaris un vasara ir laiks, kad ir jāizmanto iespēja un jāēd viegli un svaigi ēdieni. Kaut vai tāpēc, ka visu rudeni, ziemu un lielāko daļu pavasara ēdam smagos un pamatīgos ēdienus. Tad nu līdz ar pirmajiem zaļumiem baudi tos kopā ar vienkāršu, bet dievīgu pannā ceptu zivi.

Sastāvdaļas:

  • 500 g pikšas filejas, sagriezta 4 daļās
  • 50 g sviesta
  • 8 salvijas lapiņas
  • nedaudz jūras sāls
  • svaigi malti melnie pipari

salātiem:

  • 2 palieli avokado, nomizoti, gatavi lietošanai, sagriezti daivās
  • 150 g saldēti zirnīši
  • 40 g zaļumi - zirnīši, kreses, redīsi
  • 6 ēd.k. extra virgin olīveļļa
  • 1 ēd.k. citrona sulas
  • jūras sāls pēc garšas
  • 1/4 tējk. svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana:

  1. Katlā ielej ūdeni, ieliec tvaicējamo sietu un ieber zirnīšus. Tvaicē kādas 7 minūtes. Izņem no sieta un ieber bļodā. Avokado sagriez palielos gabalos un liec bļodā kopā ar zirnīšiem. Pielej eļļu, pievieno citrona sulu, sāli un piparus. Samaisi. Pievieno visus zaļumus un vēlreiz samaisi.
  2. Pannā liec sviestu un salviju un kausē sviestu uz mazas liesmas. Kad sviests sāk nedaudz burbuļot, liec pannā pikšas gabalus. Pagriez nedaudz lielāku liesmu un cep zivi kādas 3 minūtes. Tad apgriez otrādi un cep vēl 4 minūtes, līdz pikša gatava.
  3. Pasniedz ar salātiem un krēmīgu kartupeļu putru*.

* Putrai liec 350 g nomizotu un mazos kubiņos sagrieztu kartupeļu. Kad tie mīksti, nokās. Izberz caru sietu, pielej 60 ml piena un 85 ml salda krējuma un samaisi. Pievieno sviestu, sāli un piparus un vēlreiz samaisi.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!