No sestdienas par 15 santīmiem tiks paaugstināta braukšanas maksa maršrutu autobusos Valmierā, informēja Valmieras rajona padomes sabiedrisko attiecību speciāliste Eva Eglīte.
Otrdien tika veikti grozījumi līgumā starp Valmieras pašvaldību un SIA "VTU Valmiera". Eglīte sacīja, ka grozījumi līgumā starp pašvaldību un pārvadātāju bija jāveic līdz 12.augustam, jo tiem jāstājas spēkā ar šī gada 1.septembri.

Kā pastāstīja SIA "VTU Valmiera" Pārvadājumu daļas vadītājs Ēriks Bujāns, kā iepriekš tika plānots, braukšanas tarifi tiks paaugstināti 16.augustā.

Braukšanas maksa no 16.augusta būs 40 santīmu līdzšinējo 25 santīmu vietā, - šādu lēmumu šodien pieņēma deputāti Valmieras rajona padomes sēdē.

Jau ziņots, ka no 16.augusta maksa par vienu braucienu visos maršrutu autobusos Valmieras pilsētā būs 40 santīmu. Ja pasažieris biļeti iegādāsies transportlīdzeklī, būs jāmaksā 45 santīmi.

Mēneša braukšanas biļetes cena būs 16,8 latu, savukārt braukšanas maksa visos maršrutu autobusos Valmieras rajonā ar šī gada 16.augustu būs četri santīmi par vienu kilometru, turklāt minimālā braukšanas maksa noteikta 40 santīmu.

Līdz šim par vienu braucienu bija jāmaksā 25 santīmi, turklāt mēneša biļetes cena bija 10,5 latu. Par vienu kilometru pasažieriem bija jāmaksā 2,5 santīmi par kilometru.

Ārkārtas sēdē tika izskatīts jautājums par pasažieru pārvadājumu tarifu palielināšanu reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos Valmieras rajonā un Valmieras pilsētas nozīmes maršrutos, lai samazinātu pārvadātāja SIA "VTU Valmiera" zaudējumus.

Lai samazinātu pārvadātāju zaudējumus, SIA "Autotransporta direkcija" lūdza rajona padomi palielināt tarifu reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos līdz 3,5-4 santīmiem par kilometru un pārskatīt tarifus pilsētas nozīmes maršrutos, tādējādi palielinot pārvadātāju ieņēmumus.

Vienlaikus rajona padome tika lūgta pārskatīt pārvadājumu intensitāti, samazinot reisu skaitu, - valstī kopumā reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos nepieciešams samazināt reisu skaitu par 15%, lai pārvadātāji varētu pilnā mērā segt radušos zaudējumus 2008.gada valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!