Foto: F64
Aizdomās par malumedībām turētais Jelgavas novada pašvaldības priekšsēdētājs Ziedonis Caune pēc pirmdienas sapulces ar pašvaldības deputātiem palicis amatā – deputāti ārkārtas sēdi nesasauks un viņa atstādināšanu pagaidām nerosinās, jo vēlas sagaidīt izmeklēšanas rezultātus, vēsta portāls "Jelgavnieki".

Sapulcē, kurā piedalījās deputāti, Caune esot stāstījis par, viņaprāt, patieso notikumu attīstību 24.februāra vakarā Platones pagastā.

Priekšsēdētāja vietniece Aija Tračuma pēc sapulces, kas ilga aptuveni stundu, portālam atzinusi, ka tikai pirmdien iepazinusies ar Caunes komentāriem, jo iepriekš informācija par viņa iespējamo dalību nelikumīgajās medībās bijusi tikai no medijiem.

Caunes atstādināšanu no amata deputāti nerosinās, jo gaidīs izmeklēšanas rezultātus.

"Domes priekšsēdētājs ir publiska persona, tāpēc ir uzmanības centrā visu diennakti. Protams, publiskai personai jāsaprot, ka katru viņa soli novēro. Taču tikai pēc ekspertīzēm un izmeklēšanas varēs noteikt, vai visa šī jezga nav uzpūsta," sacīja Tračuma.

Jau ziņots, ka policija pašlaik pārbauda Jelgavas novada priekšsēdētāja Ziedoņa Caunes iespējamo saistību ar nelikumīgām medībām ceturtdienas vakarā. Naktī uz piektdienu policija, veicot apskati Platones pagasta laukos pie Zīģeļu mājām, atradusi patronu čaulas. Čaulas atrastas laukā, kur nav atļauts medīt, tās uzietas kāda sniega motocikla atstātās pēdās. Ceturtdien vakarā vietējie mednieki un policija uz sniega motocikla sastapa Jelgavas novada priekšsēdētāju Ziedoni Cauni, bet viņa līdzbraucējam, pēc vairāku liecinieku teiktā, uz pleca bijis medību ierocis.

Caune kategoriski noliedz, ka uz motocikla bijis ierocis. Pagaidām nav zināms, vai sliedes, kurās atrastas čaulas, atstājis novada priekšsēdētāja vadītais motocikls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!