Jūrmalas dome trešdien par jauno pilsētas izpilddirektoru iecēla juristu un finanšu jomas speciālistu Gati Truksni.
Jūrmalas mērs Juris Hlevickis (Latvijas Pirmā partija) iepriekš pastāstīja, ka viņu šim postenim ieteicis līdzšinējais izpilddirektors Artūrs Grants, kurš kopš jūnija beigām vada Privatizācijas aģentūru. "Viņš [Truksnis] liekas tāds puisis uz goda. Stabils cilvēks," stāstīja Hlevickis.

Truksnis nekad nav darbojies kādā partijā.

Hlevickis norādīja, ka Truksnis, viņaprāt, ir spēcīgs pretendents. "Šajā gadījumā nav svarīgi, ka viņš nav jūrmalnieks. Viņam būs skats no malas, nebūs jālemj par saviem kaimiņiem, kolēģiem un draugiem," norādīja pilsētas mērs.

Truksnis teica, ka vēlas jaunajā amatā stāties pēc iespējas ātrāk, jo iekrājies ne mazums darāmo darbu. "Ja viena diena iekavējas, tad jau nākamajā dienā tā papīru un darbu kaudze ir divas reizes lielāka," viņš sacīja.

Nekādas būtiskas pārmaiņas pēc izpilddirektora krēsla ieņemšanas viņš nesola.

Viņš pašlaik studē Latvijas Universitātē (LU) jurisprudenci, un tā būs jaunā izpilddirektora otrā augstākā izglītība. Truksnis pirms tam strādājis Rīgas domes Finanšu departamentā par Iepirkumu vienības galveno speciālistu, bet līdz kļūšanai par izpilddirektoru viņš bija Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Eiropas Savienības struktūrfondu nodrošinājuma nodaļas jurists. Viņš ir arī SIA "Jūrmalas siltums" valdes loceklis.

Truksnis (1969) dzimis Jelgavā, pirmo augstāko izglītību ieguvis LU Svešvalodu fakultātē, specializējoties angļu valodā un literatūrā. Jaunais izpilddirektors sazinās arī zviedru, vācu un krievu valodā.

Viņš piedalījies Zemgales reģiona attīstības koncepcijas izstrādē, pabeidzis vairākus kursus un darbojas Jelgavas "Rotary" klubā.

Iepriekšējo izpilddirektoru Grantu par PA ģenerāldirektoru valdība iecēla 25.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!