Foto: LETA
Par Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (LPP/LC) padomnieku veselības aprūpes organizācijas jautājumos kļuvis eksmērs, par kukuļdošanu Jūrmalgeitas laikā notiesātais Juris Hlevickis, otrdien vēsta laikraksts "Dienas bizness".

Tagad Jūrmalas nodokļu maksātāji uztur divus eksmērus – Gata Trukšņa padomniekus, vēsta laikraksts, jo kukuļdošanā apsūdzētais Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas") pilda mēra padomnieka pienākumus kultūras un sporta jautājumos.

Hlevickis ir gan mēra padomnieks, gan valdes loceklis pašvaldības kapitālsabiedrībā "Veselības un sociālās aprūpes centrs-Sloka". Viņš ir arī Reitterapijas nodaļas vadītājs SIA "Sanare-Jaunķemeri" un diagnostikas bloka vadītājs un ārsts pašvaldības kapitālsabiedrībā Jūrmalas slimnīca. Hlevickis stāsta, ka alga pašvaldības amatos viņam esot neliela – 300 latu katrā.

"Šobrīd Jūrmalā jācenšas visiem spēkiem medicīnas sistēmu sakārtot tā, lai visiem būtu pieejama ambulatorā palīdzība. Pašvaldībai tieši par pieejamību jārūpējas. Par Eiropas līdzekļiem iekārtosim stacionāru Slokā. Tagad arī Jūrmalas slimnīcā pieņem seši ģimenes ārsti, cilvēki jaunajai sistēmai ātri pielāgojas," klāsta Hlevickis, piebilstot, ka visi viņa amati ir savstarpēji saistīti un nav grūti tos savienot.

Pateicoties tieši eksmēram Hlevickim, 2004. gadā kūrortpilsētā ieradās līdz tam Jūrmalā nepazīstamais jelgavnieks Truksnis, norāda laikraksts. Vispirms viņš dažus mēnešus pabija pašvaldības kapitālsabiedrības "Jūrmalas siltums" valdē, bet tad kļuva par Hlevicka vadītās domes izpilddirektoru.

Truksnis uzskata, ka Hlevickis ir savas jomas profesionālis, kam nav tiesas aizlieguma ieņemt pašvaldībā amatus. Turklāt eksmērs esot paaugstinājis savu kvalifikāciju. "Drusku nežēlīgs ir viedoklis, ka Hlevickis nevar pašvaldībā strādāt, nedrīkst cilvēku vajāt visu mūžu. Savu sodu viņš ir izcietis. Pārmetumi neiet kristīgās ētikas rāmjos," klāsta Jūrmalas mērs.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka tiesa Hlevicki, kurš vainu neatzina, notiesāja par 20 000 eiro liela kukuļa došanu Jūrmalas domes deputātam Ilmāram Ančānam, lai viņš 2005. gada Jūrmalas mēra vēlēšanās balsotu par Hlevicki.

Apsūdzētie šajā procesā bija arī Jūrmalas uzņēmējs Germans Milušs, Leonīds Lasmanis un Gvido Harijs Volbrugs. Milušs uz tiesas spriedumu neieradās un kopš tās reizes tiek meklēts, savukārt Lasmanis no tiesas aizmuka jau iepriekš, tiesas izmeklēšanas laikā.

Gan Zemgales apgabaltiesa 2007.gada martā, gan AT Krimināllietu tiesu palāta 2008.gada janvārī Hlevicki, Milušu un Volbrugu atzina par vainīgiem kukuļa došanā Ančānam. Hlevickim un Milušam piespriesti pieci gadi cietumā, savukārt Volbrugam - trīs gadu brīvības atņemšana nosacīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!