Plūdi patlaban apdraud arī Nīcas novada Bārtas upes apkārtnes iedzīvotājus, uz kurieni trešdien no rīt novērtēt situāciju un, iespējams, spridzināt ledu dosies Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji, Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks ģenerālis Ainars Pencis.

Pēc viņa sacītā, trešdien par to ziņojuši Nīcas novada pārstāvji. Viņš arī aicināja ikvienu iedzīvotāju, kurš jūt plūdu draudus, par to vai nu ziņot vietējai pašvaldībai, vai arī zvanīt pa tālruni 112.

Pencis arī norādīja, ka no iedzīvotājiem sagaida informāciju par to, kādā stāvoklī ir ceļi, vai tie ir izbraucami, kā arī kā uz noteiktām vietām var nokļūt.

Viņš arī aicināja ikvienu sniegt informāciju par situāciju, lai varētu izvērtēt šogad plūdu laikā paveikto un tādā veidā sagatavotos nākamo gadu plūdu draudiem.

Runājot par Rīgu, Pencis skaidroja, ka Rīgai plūdi nedraudot, taču kritiskās vietas esot pie Mazās Juglas upes un pie Juglas, kur, pēc Penča teiktā, esot bijusi nepārdomāta rīcība, atļaut tur būvniecību.

Jau ziņots, ka plūdu dēļ Jelgavā un tās apkārtnē atbildīgie dienesti turpina evakuēt iedzīvotājus.

Kā ziņots, jau naktī uz trešdienu Jelgavā un tās apkārtnē bija nepieciešamība evakuēt vairākus cilvēkus, telefonintervijā LNT raidījumam "900 sekundes" trešdien pastāstīja VUGD priekšnieks ģenerālis Ainars Pencis.

Naktī Jelgavā no kāda nama Melleņu ielā VUGD glābēji hidrotērpos uz rokām iznesuši kādu sievieti, evakuēti arī divi vīrieši.

Arī Jelgavas novadā Svēte netālu no ietekas Lielupē appludinājusi simtiem hektāru teritorijas un desmitiem māju.

Pie Svētes ietekas Lielupē plešas vairāk nekā kilometru plašs ūdens klajums, kurā vietām kā salas redzamas applūdušas mājas. Dažviet ir applūdušas teritorijas arī ceļa kreisajā pusē.

Pamatīgi plūdi ir pašā Jelgavas centrā, pie pils, kurā izvietota Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Atšķirībā no lauciniekiem, kas plūdus pie savām mājām uztver ar smagu sirdi, pilsētnieki par kataklizmu priecājas, dodas to aplūkot un fotografējas pie applūdušajām teritorijām.

Uz LLU autostāvvietu aiz Jelgavas pils vēl var aizbraukt, bet uz brauktuves jau skalojas ūdens. Applūdusi ir Pasta sala, kā arī parks pie pils un gājēju tunelis, kas ved uz LLU.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!