Foto: PantherMedia/Scanpix

Daugavpils tiesa atzinusi bijušo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieci Aļonu Dubicu par vainīgu krimināllietā par slepenas informācijas nopludināšanu un piespriedusi apsūdzētajai 48 stundu piespiedu darbu.

Pilns spriedums minētajā lietā būs pieejams no 16.oktobra.

Cietusī puse bija pieprasījusi sodīt Dubicu ar 240 stundu piespiedu darbu un piedzīt no viņas morālo kaitējumu - 3000 latus.

Apsūdzība Dubicai celta pēc Krimināllikuma 329.panta par iespējamu ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu VID Latgales nodokļu un muitas administrācijā. Par šādu pārkāpumu pastāvošā likumdošana kā sodu paredz arestu vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 20 minimālajām mēnešalgām.

Šo kriminālprocesu 2010.gada 19.februārī sāka VID Finanšu policijas pārvalde. Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka Dubica kādai trešajai personai nodevusi neizpaužamu informāciju par SIA "Pilsētas Eko Serviss", kas pēc tam tikusi publicēta interneta portālā "www.kompromat.lv". Savukārt jūlija sākumā VID lūdzis Daugavpils prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret Dubicu par slepenas informācijas nopludināšanu.

Vēl būdama VID Daugavpils nodaļas nodokļu inspektore, Dubica 2010.gada 26.janvārī datubāzē skatījusies datus par Antonu Oglodkovu un viņa uzņēmumiem, kā arī izdrukājusi informāciju par šo nodokļu maksātāju.

Šajā pašā dienā portālā "www.kompromat.lv" ticis publicēts raksts par to, ka Oglodkova komunālo pakalpojumu uzņēmums "Pilsētas Eko Serviss" 2009.gada septembrī bijis iesaistīts nelikumīgos darījumos.

Raksta pielikumā ticis publicēts arī fragments no neizpaužamas ziņas saturošās izdrukas, par kuras izdrukāšanu no datubāzes aizdomās tiek turēta Dubica.

Darbu VID Dubica atstājusi pēc pašas vēlēšanās, jo sākusi strādāt Daugavpils domē. "Firmas.lv" informācija liecina, ka līdz 2009.gada martam Oglodkovam piederējuši 10% SIA "Pilsētas Eko Serviss" daļu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!