Foto: stock.xchng
Valkas apkaimes portāls "ziemellatvija.lv" norāda, uz "oficiālo institūciju vilcināšanos, neorganizētību, bezspēcību, neieinteresētību un aprīkojuma trūkumu" trīs pazudušo makšķernieku meklēšanā Sedas ezerā un paši organizē glābšanas pasākumus. Iekšlietu dienesta vadība savukārt aicina nenodarboties ar pašdarbību un neizraisīt vēl vienu traģēdiju.

Valsts policijas pārstāve Ieva Rekšņa uzsvēra, ka vēlas šos cilvēkus aicināt nepieļaut vēl vienu traģēdiju, neprofesionāli organizējot glābšanas un meklēšanas darbus.

Pēc iekšlietu ministrijas rīcībā esošās informācijas, šī portāla darbinieki ir sarunājuši kādu privātu lidaparāta īpašnieku iesaistīties makšķernieku meklēšanā, taču, pēc Rekšņas teiktā, viņi neapzinās risku, kādam viņi pakļauj šos cilvēkus. "Negribētos, lai pēc tam nāktos meklēt arī šo deltaplānu," piebilda VP pārstāve.

Rekšņa uzsvēra, ka šādos laika apstākļos, kad virs ezera ir migla un līdz ar to ir slikta redzamība no gaisa, jebkādu lidaparātu iesaistīšana meklēšanas darbos nedos gaidītos rezultātus. "Tas nebūt nenozīmē, ka atbildīgie dienesti neko nedara, - cik vien tas ir iespējams, dara ko var. Meklēšanas darbos ir iesaistīti gan ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, gan policisti, gan ūdenslīdēji. Izlidošanas gatavībā ir arī Gaisa spēku helikopteris," sacīja Rekšņa.

Kā informē "ziemellatvija.lv", Sedas tīrelī un dīķos makšķerēt devās un pazuda makšķernieki Vladislavs Pormeisters, Agris Meļķis un Brunis Kazaks.

"Krastā tika atrasta jaka, kas, loģiski spriežot, novilkta atrodoties ūdenī. Ir arī airi, bet ne makšķernieku, ne laivas nav. Tuvinieki cer un tic, - kamēr nav atrasta laiva, ir cerība, ka viņi ir iemaldījušies plašajā Sedas purva teritorijā, un ir jāmeklē," raksta portāls.

"Pats trakākais, kas nemaz nav pareizi, ir tas, ka visu plānojam, organizējam, darām mēs. Vajadzēja būt otrādi, ka glābšanas speciālisti operatīvi visu noorganizētu, viņiem būtu apkārtnes kartes, saprašana, kas un kā šādā situācijā jādara, bet.....viņiem trūkst visa - cilvēku, motoru, pat lukturu. Vēlamies to, ko piedzīvojam šīs dienas izstāstīt visai Latvijai, lai cilvēki attopas, kādā bedrē mēs esam un kā mēs dzīvojam," raksta portāls.

Kā informē "ziemellatvija.lv", "kārtējais ekstrasens ir norādījis vietu, kur meklēt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!