Televīzijas kanāla ziņotais, ka kāds bezdarbnieks nomiris, jo viņam nav bijusi nauda, par ko samaksāt zobārstam, neatbilst patiesībai un vīrietis ir dzīvs, apliecināja Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Māris Ainārs.

Īsā telefonsarunā sestdienas pēcpusdienā Ainārs bija skops komentāros, taču viņa teiktajā bija jaušams sašutums.

"Cilvēks ir slimnīcā, faktus vajag pārbaudīt," sacīja Ainārs.

Arī pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Kairiša portālam "zz.lv" uzsvērusi, ka publiskajā telpā izskanējusī informācija par Ozolnieku novada iedzīvotāja Odoksija nāvi nav patiesa – vīrietis ir dzīvs, atrodas Rīgā medicīnas iestādē un viņam tiek sniegti nepieciešamie veselības aprūpes pakalpojumi. Sīkāku informāciju par notikušo viņa solīja sniegt pirmdien.

TV3 ziņas piektdien vēstīja, ka kāds bezdarbnieks no Ozolnieku novada nomiris sastrutojuša zoba dēļ, jo viņam nav bijis naudas, ko samaksāt par vizīti pie ārsta.

Televīzija ziņoja, ka 50 gadus vecais vīrietis pie ārsta aizgājis, bet mediķi viņu nav pieņēmuši. Zoba izraušanai bija nepieciešami 17 lati. Vietējās ārstniecības iestādes ārste televīzijai stāstīja, ka viņi vīrietim iedevuši Jelgavas zobārstniecību klīniku sarakstu, taču tur viņš esot atraidīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!