Foto: Publicitātes foto
Lai veiksmīgi sagatavotos prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē, otrdien, 21.oktobrī Rīgā viesosies Luksemburgas Ārlietu ministrijas Prezidentūras ES Padomē koordinācijas biroja vadītāja, vēstniece Sandra Teina un pieci par prezidentūras praktiskiem jautājumiem atbildīgie pārstāvji.

Vizītes mērķis ir iepazīties ar Latvijas prezidentūras sagatavošanas procesu, kā arī apmainīties ar pieredzi par trio prezidentūras veidošanas galvenajiem organizācijas, diplomātiskā protokola, drošības un komunikācijas jautājumiem, informē Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts.

Luksemburgas kolēģiem paredzēta tikšanās ar Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta direktori Kristīni Pommeri un citiem sekretariāta pārstāvjiem.

Nākamā gada jūlijā Luksemburga kļūs par prezidējošo valsti jau divpadsmito reizi. Prezidentūras veidotāji no Luksemburgas ir īpaši ieinteresēti gūt zināšanas par Latvijas ieviestajiem digitālajiem un tehnoloģiskajiem risinājumiem prezidentūras veidošanā un īstenošanā, kā arī prezidentūras organizācijas izmaiņām, kas saistītas ar Lisabonas līguma stāšanos spēkā 2009.gadā.

Luksemburgas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē sekos Latvijai, savukārt kopīgo trio prezidentūru 2014.gada otrajā pusgadā ievadīja Itālija.

Prezidentūra Eiropas Savienības padomē tiek īstenota, sadarbojoties trim dalībvalstīm, lai nodrošinātu darba pēctecību, kā arī veicinātu resursu efektīvu izmantošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!