Sastāvs 4 porcijām: 500 g teļa gaļas; sāls, pipari; 140 g žāvētu plūmju (vai aprikožu); neliels gabaliņš svaigas ingvera saknes; 2 sīpoli; 125 ml ābolu sulas bez cukura; 700 g vārītu kartupeļu; 1 neliels puķkāposts; nedaudz rīvēta muskatrieksta; 2 ēd.k. skābā krējuma; daži pilieni asās piparu mērces.

Pagatavošana:

Gaļu ierīvē ar sāli un pipariem un iegriež kabatiņas. Pusi no žāvētajiem augļiem sagriež kubiciņos, sajauc ar sarīvētu ingveru un ievieto gaļas kabatiņās.

Gaļu ar rupju diegu aizšuj un viegli uz teflona pannas bez taukvielām apcep.

Sasmalcina sīpolus un pievieno gaļai. Pieber klāt atlikušos augļus un pārlej ar ābolu sulu. 40 minūtes gaļu zem vāka sautē.

Tikmēr novāra kartupeļus, kā arī 15 minūtes pasautē sasmalcinātus puķkāpostus, kam pievienots muskatrieksts un sāls.

Gaļu izņem un noliek siltā vietā. Cepeša šķidrumam pievieno 100 ml ūdens un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno skābu krējumu, piparu mērci un sāli, piparus pēc garšas. Gaļu sagriež šķēlītēs un pasniedz ar mērci, puķkāpostiem un kartupeļiem.

PADOMS: kartupeļu vietā droši var izmantot arī rīsus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!