Sastāvs 4 porcijām: 500 g teļa gaļas; sāls, pipari; 140 g žāvētu plūmju (vai aprikožu); neliels gabaliņš svaigas ingvera saknes; 2 sīpoli; 125 ml ābolu sulas bez cukura; 700 g vārītu kartupeļu; 1 neliels puķkāposts; nedaudz rīvēta muskatrieksta; 2 ēd.k. skābā krējuma; daži pilieni asās piparu mērces.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Pagatavošana:

Gaļu ierīvē ar sāli un pipariem un iegriež kabatiņas. Pusi no žāvētajiem augļiem sagriež kubiciņos, sajauc ar sarīvētu ingveru un ievieto gaļas kabatiņās.

Gaļu ar rupju diegu aizšuj un viegli uz teflona pannas bez taukvielām apcep.

Sasmalcina sīpolus un pievieno gaļai. Pieber klāt atlikušos augļus un pārlej ar ābolu sulu. 40 minūtes gaļu zem vāka sautē.

Tikmēr novāra kartupeļus, kā arī 15 minūtes pasautē sasmalcinātus puķkāpostus, kam pievienots muskatrieksts un sāls.

Gaļu izņem un noliek siltā vietā. Cepeša šķidrumam pievieno 100 ml ūdens un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno skābu krējumu, piparu mērci un sāli, piparus pēc garšas. Gaļu sagriež šķēlītēs un pasniedz ar mērci, puķkāpostiem un kartupeļiem.

PADOMS: kartupeļu vietā droši var izmantot arī rīsus.

Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form