Iepirkumā par Pļaviņu aizsargdambja rekonstrukciju uzvarējis piedāvājums, kura izmaksas ir par 100 tūkstošiem latu lielākas, nekā pašvaldība sākotnēji rēķinājusies, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Turklāt konsorcija "Koger un partneri" piedāvājums par 772 773 latiem (ar pievienotās vērtības nodokli) būtiski pārsniedz summu, kāda šim projektam paredzēta, Pļaviņu pašvaldībai noslēdzot vienošanos ar Vides ministriju par projekta realizāciju.

Proti, rekonstrukcijas projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 624 094 lati (ar PVN), no tām 85% jeb 530 480 latu finansēs Eiropas Reģionālās attīstības fonds, bet atlikušos 15% jeb 93 614 latu - pašvaldība.

Izsludinot iepirkumu, Pļaviņu pašvaldība kā paredzamo līgumcenu noteikusi 533 502 latus (bez PVN), taču par iepirkuma uzvarētāju atzīts piedāvājums, kura izmaksas ir 638 655 lati (bez PVN).

Domes plānu, ekonomikas, attīstības speciāliste Ludmila Lencberga runāja negribīgi. Viņa uzsvēra, ka līgums ar iepirkuma uzvarētāju vēl nav noslēgts.

Savukārt uz jautājumu, kādēļ iepirkumā izraudzīts piedāvājums ar lielākām izmaksām nekā noslēgta vienošanās ar Vides ministriju, Lencberga vien teica, ka ar ministriju "vēl runās par naudām". Uz jautājumu, vai tiks lūgts papildu finansējums, viņa neatbildēja.

Vienlaikus līgumā esot paredzēts, ka papildu izmaksas tiek segtas no pašvaldības budžeta.

Pļaviņu aizsargdambis jārekonstruē un jāpagarina, lai novērstu plūdu riskus. Aizsargdambi plānos pagarināt kopumā 2,1 kilometra garumā. Projekts paredz arī nostiprināt krastu, uzstādīt apgaismojumu un aizsargbarjeras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!