Foto: LETA

Saldus novada dome vērsusies pie Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), lūdzot palīdzību plūdu likvidēšanā, portālam "Delfi" apliecināja VUGD pārstāve Viktorija Šembele. Uz Saldu devušies dienesta plūdu seku novēršanas speciālisti.

Saldus pašvaldības policijas no mājām Brīvības ielā evakuējusi vairāk nekā desmit cilvēkus, portālam "Delfi" apliecināja pašvaldībā. Pašlaik tomēr ir nolemts sasaukt civilās aizsardzības komisijas sēdi, kurā lems par tālāko rīcību.

Policijā pagaidām informāciju par evakuētajiem sniegt nevarēja, jo atbildīgie jau devušies uz sasaukto sēdi.

Spēcīgo lietusgāžu dēļ pilsētā applūdušas vairākas ēkas, ielas un lauki. VUGD tehnika jau strādā notikuma vietā, taču vēl no Liepājas izbraukusi cisterna un sūkņu stacija. Saldū ieradīsies arī plūdu seku novēršanas eksperts, kuri piedalījušies plūdu novēršanā Polijā un Moldāvijā. Viņiem esot arī jaudīgāka tehnika ūdens izsūknēšanai.


Šobrīd divi VUGD sūkņi lietusūdeni atsūknē Brīvības ielā, bet trešais devies uz bērnudārzu "Pasaciņa", kur applūdušas siltumapgādes iekārtas.

VUGD joprojām arī apseko lietus skarto Saldus un Brocēnu novadu, lai izvērtētu, kur palīdzība nepieciešama visvairāk. Ziņu par evakuētiem cilvēkiem nav.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka ceturtdienas lietusgāzes applūdinājušas Saldus pilsētu. Sākotnēji bija plānots pilsētā izsludināt ārkārtas situāciju, bet pagaidām šis lēmums atcelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!