Plūdu dēļ Jelgavas novadā slēgts valsts reģionālais autoceļš P95 Jelgava - Tērvete - Lietuvas robeža, savukārt uz Daugavpils šosejas straujās ūdens celšanās dēļ ieviesti ātruma ierobežojumi, informē Latvijas Valsts ceļi (LVC).

imageVieta kartē

Foto galerija

Policijas ekipāža ir slēgusi Jelgavas ceļu 9.kilometrā, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde.

LVC iesaka applūdušā posma apbraukšanai izmantot vietējo autoceļu V1059 Pūri - Bramberģe - Ginduļi.

LVC ziņo, ka applūdis arī vietējās nozīmes autoceļš V1079 Glūdas stacija – Zaļumnieki 4,1. kilometrā, arī šī posma apbraukšanai var izmantot autoceļu V1059 Pūri - Bramberģi - Ginduļi.

Tāpat straujā ūdens līmeņa celšanās dēļ uz Daugavpils šosejas starp Kaibalu un Dzelmēm ir ieviests ātruma ierobežojums 70 kilometri stundā. LVC aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un ņemt vērā izvietotās ceļa zīmes.

Laikraksts "Zemgales Ziņas" informē, ka Svētes upe appludinājusi šoseju Jelgava – Tērvete pirmdien pēcpusdienā. Pār ceļu vismaz 50 metru posmā visu pēcpusdienu gāzās ievērojams ūdens apjoms.

Kā novēroja ZZ, spēcīgā straume virknei automašīnu radīja grūtības noturēties uz applūdušās brauktuves, tomēr vairums šoferu turpināja ceļu no Svētes uz Zaļeniekiem un no Tērvetes puses uz Jelgavu.

Vakarā pirms pulksten 18 akciju sabiedrības "Latvijas autoceļu uzturētājs" darbinieki šo posmu satiksmei slēdza.

Pārplūdušās Svētes dēļ ūdens klāj milzīgas lauksaimniecības zemes platības un vairākas viensētas starp Svēti un Bramberģi.

Līdzīga situācija, kad applūda šis ceļa posms, izveidojās 2001. gada vasarā. Toreiz bebru darbības ietekmē strauji palielinājās Svētes līmenis, līdz tika pārrauts dambis upes krastā.

SIA "Migar" pārstāvis Juris Zariņš teic, ka applūdušā un slēgtā ceļa posma dēļ neviens reiss ceļā uz Zaļeniekiem un atpakaļ nav un netiks atcelts. Šovakar pulksten 19. autobuss uz Zaļeniekiem devās caur Svēti un Jēkabniekiem, savukārt atceļā - caur Bramberģi. Tā tas būs arī otrdien, ja uz šosejas aizvien būs spēkā braukšanas aizliegums.

"Protams, daļa pasažieru paliek neapkalpoti, bet šajā situācijā neko nevaram darīt," piebilda Zariņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!