Nesagaidot iespējamo pašvaldību investīciju projektu saraksta pārskatīšanu valdībā, Līvbērzes pagasta padome jau izsludinājusi konkursu Līvbērzes vidusskolas sporta halles būvniecībai, pirmdien ziņo "Jelgavniekiem.lv".

Paziņojums par publisku iepirkuma konkursu publicēts piektdien, 3. oktobrī, Iepirkumu uzraudzības biroja interneta vietnē.

Valsts reģionālās attīstības aģentūra 75 projektu pieteikumu sarakstu mērķdotāciju saņemšanai pašvaldību infrastruktūras attīstībai 2009.gadā apstiprināja vasarā.

Šo sarakstu vēlreiz pārskatīt valdībā aicināja Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), un septembra beigās Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) šim ierosinājumam piekrita, lai nodrošinātu ZZS atbalstu valsts budžeta pieņemšanā, norāda "Jelgavniekiem.lv".

Savukārt pret investīciju projektu saraksta pārskatīšanu asi iebilst reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP). "Pakāpeniski mums ir jāattālinās no tās shēmas, ka politiski var iedalīt naudu," norādījis Zalāns.

Investīciju projektu saraksta pārskatīšana vēl nav notikusi, un sagaidāms, ka pret to protestēs ne vien Zalāns, bet arī visa TP.

"Jelgavniekiem.lv" norāda, ka vasarā apstiprinātajā projektu sarakstā ir atbalstīti divi projekti Jelgavā un Jelgavas rajonā - Jaunsvirlaukas pagasta Staļģenes pamatskolas ēkas renovācija un Jelgavas 4. vidusskolas piebūves celtniecība, bet noraidīti - seši. No tiem Līvbērzes vidusskolas sporta halles būvniecība, kam tika prasīti 529 177 lati, saņēma zemāko vērtējumu - 5.25 punktus. Salīdzinājumam - Jaunsvirlaukas projekts saņēma 7.70 punktus, Jelgavas 4. vidusskolas - 6.65 punktus, bet noraidīts tika arī Vircavas vidusskolas sākumskolas ēkas renovācijas otrās kārtas projekts ar 6.30 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!