Vidzemes attīstības aģentūras projekta "E-Vidzeme" ietvaros jaudīgu interneta pieslēgumu ieguvušas vairāk nekā 200 skolas un bibliotēkas Vidzemē, tai skaitā ļoti daudzas lauku skolas un grāmatu krātuves, kurām līdz šim attāluma vai citu iemeslu dēļ internets bija nesasniedzams sapnis.
Kā stāsta Palsmanes pagasta priekšsēdētāja Tigna Podniece, SIA "Telia Latvija" ierīkotais interneta pieslēgums skolā ir jauns pavērsiens mācību procesā, jo līdz šim piekļuve globālajam tīmeklim skolā bija iespējama tikai ar iezvanpieejas palīdzību, un šis pakalpojums bija pieejams tikai uz iestādes direktores datora.

No Rīgas 132 kilometrus attālajā, Pleskavas šosejas malā izvietotajā Palsmanes pagastā Valkas rajonā 112 Palsmanes pagasta pamatskolas skolēniem no šā gada ir tādas pašas iespējas izmantot interneta plašumus gan mācībām, gan saziņai ar saviem vienaudžiem, kā skolēniem rajonu centros un galvaspilsētā.

Projekts "E-Vidzeme" ir iekļauts Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētajā Nacionālajā programmā "Elektroniskās pārvaldes infrastruktūras bāzes attīstība un pilnveidošana", informē Vidzemes attīstības aģentūras mediju speciāliste Agnese Karaseva.

Tā gaitā Vidzemē šogad izveidoti no jauna vai uzlaboti esošie interneta pieslēgumi vairāk nekā 200 skolās un publiskajās bibliotēkās. Vairāk nekā 300 pedagogu un pašvaldību darbinieku visos sešos Vidzemes rajonos šogad apguvuši Eiropas datorprasmju kursus, un drīzumā eksāmenu sekmīgi nokārtojušie kursu dalībnieki saņems starptautiski atzītus datorzināšanu sertifikātus.

Galvenā uzmanība projektā "E-Vidzeme" vērsta uz mazo lauku pašvaldību apgādāšanu ar piekļuvi internetam, lai modernās tehnoloģijas un pieslēgums internetam nebūtu tikai rajonu centru un lielāko pašvaldību privilēģija, bet arī attālākajās reģiona teritorijās būtu pieejamas gan resursi, gan zināšanas tā izmantošanai.

Projekta turpinājumā, 2006./2007.mācību gadā, skolotājiem Vidzemē būs iespējams apgūt mācību programmu par moderno tehnoloģiju lietošanu mācību procesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!