Akcijā „Jelgavnieki pret bedrēm”, kas iecerēta 6.maijā, izteiks sašutumu par Jelgavas ielu stāvokli, portālu “jelgavnieki.lv” informēja viens pasākuma idejas autoriem Raimonds Grīnfogels.
„Auto apmācību instruktoru Egīlu Grendziņu esam nolēmuši rīkot akciju, lai aktivizētu jelgavniekus un pievērstu domes vadības uzmanību ceļu stāvoklim pilsētā," norāda Grīnfogels. „Lai gan autovadītāju un sabiedrības atsaucība iepriekšējās divās akcijās bija ļoti liela, Jelgavas dome nav būtiski uzlabojusi savu darbu un mainījusi attieksmi pret šo problēmu," uzstata akcijas organizators.

Akcijas rīkotāju pārliecināti, ka „pilsētas vadība neko nedara," lai uzlabotu pilsētas ceļu stāvokli. „Bedres tiek labotas kā iepriekš - iemet piciņu asfalta un pēc pirmā lietus bedre atkal ir izveidojusies. Ceļu uzturētāju darba „augļi" atklājas jau pēc divām vai trijām nedēļām. Jaunas bedres palīdz veidot arī ceļu strādnieku izveidotie uzkalniņi. Tie ne vien rada triecienu aizlāpītajai bedrei, veicinot jaunas veidošanos, bet arī negatīvi ietekmē automašīnas piekari," situāciju uz Jelgavas ceļiem raksturo Grīnfogels.

Grīnfogels uzskata, ka ir jāmaina bedrīšu labošanas tehnoloģija. „Bedres ir jāfrēzē, bet pēc asfalta ieklāšanas šuves jāapstrādā ar bitumu, nodrošinoties pret mitruma piekļuvi," uzstata protesta akcijas organizators.

Akcija "Jelgavnieki pret bedrēm" notiks 6.maijā no pulksten 11 līdz 12.30. Protestētāji virzīsies pa Rīgas un Lielo ielu līdz Jelgavas domei, pēc tam nogriezīsies uz Pasta ielu. Akcijas organizētāji lūdz visus dalībniekus brauciena laikā ievērot ceļu satiksmes noteikumus, piemēram, neiebraukt krustojumā pie sarkanās gaismas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!