Foto: LETA
Ventspilī desmit gadu vecs zēns, ielienot transformatoru būdā, guvis smagu elektrotraumu, vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Zēns bija ielīdis AS "Sadales tīkls" piederošajā desmit kilovoltu transformatoru apakšstacijā. Puika ar sejas, plaukstu un kāju apdegumiem nogādāts Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā. Pēc pirmās palīdzības sniegšanas zēns pārvests uz Rīgas Bērnu slimnīcas Apdegumu centru, kur viņam veiktas vairākas operācijas.

Slimnīcas pārstāve Elīna Neimane stāstījusi, ka bērns joprojām gandrīz nedēļu atrodas reanimācijas nodaļā. Viņa veselības stāvoklis ir grūts, bet stabils.

Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka no ķieģeļiem būvētās transformatoru būdiņas sānos jau sen bijis caurums, pa kuru puikas varējis iekļūt. Vien pēc nelaimes "Latvenergo" darbinieki to esot aizmūrējuši. Kāds vietējais vīrietis "Neatkarīgajai" apstiprināja, ka trīs gadu garumā ēkas mūros pie pamatiem caurumi bijuši vismaz trīs vietās. Vīrietis kategoriski nepiekrīt, ka puika būtu līdis zagt metālu, kā apgalvo "Latvenergo". Puikas spēlējuši paslēpes.

"Latvenergo" skaidro, ka "Sadales tīkli" regulāri apseko visas elektroietaises, lai novērstu draudu iespējamību sabiedrībai. Vien apzināti mērķtiecīgu darbību rezultātā esot iespējams nesankcionēti iekļūt elektroietaises kabeļu šahtā, avīzei skaidrots uzņēmumā.

Policijā norāda, ka patlaban ir svarīgāki noskaidrot, vai no vienas vai otras puses nav izdarīts noziedzīgs nodarījums. Tiekot gaidīti skaidrojumi no "Sadales tīkliem". Pēc zēna sagaidīšanas no slimnīcas paredzēta saruna arī ar viņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!