Otrdien, 9. decembrī atpūtas parkā "Rāmkalni" darbu uzsāks modernākā publiskā observatorija Baltijā, bet jau 10. decembrī tā būs pieejama ikvienam interesentam, piedāvājot apskatīt ne tikai zvaigžņotās debesis, bet arī modernu astronomisko novērojumu tehniku. Observatorijā ir uzstādīta tehnoloģija, kas ir sastopama arī profesionālajās observatorijās.
Ziemā no observatorijas tiek solīts burvīgs skats uz silto bistro kalna pakājē, kā arī varēs aptaustīt meteorītus. Acis varēs sildīt ar Marsa un Mēness gabaliņiem, jo roku sildīšanai tie ir pārāk niecīgi. Observatorijā varēs "uzmestu aci" Mēness krāteriem, vai kādai burvīgai zvaigžņu kopai vai miglājam.

Vasarā tiek plānotas arī izklaides iespējas, ko papildinās interaktīvas un izglītojošas ar astronomiju saistītas spēles.

Jāatzīmē, ka SIA "StarSpace" ir oficiālais SAG 2009 sadarbības partneris un piedalīsies tā ietvaros organizētajos pasākumos - zvaigžņotās debess demonstrēšanā, kā arī astronomijas un ar to saistīto zinātņu popularizēšanā, jo Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) 62. Ģenerālajā asambleja ir pasludinājusi 2009. gadu par Starptautisko astronomijas gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!