Foto: LETA
Latvijā būtu jāveido vienota reģionu partija, kas varētu startēt 2014.gadā notiekošajās Saeimas vēlēšanās un Reģionu alianse uzņēmusies iniciatīvu šo tēmu iztirzāt sīkāk, intervijā ”Latvijas Avīzei” izteicies tās līderis Babītes pagasta priekšsēdētājs Andrejs Ence.

Pašlaik Reģionu alianses, kuras biedri darbojas 26 novados un pilsētās, mērķis ir gūt panākumus nākamvasar gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, taču, domājot par vēl pēc gada gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, iespējams, būtu jāplāno kopīgs starts.

”Reģionu partiju tuvākais mērķis ir panākums 2013. gada 1. jūnija pašvaldību vēlēšanās. Bet Reģionu alianse ir uzņēmusies iniciatīvu, ka jāsarīko konference, pārrunājot, ko šīm partijām darīt tālāk. Vai mums ir vēlme un esam gatavi iet uz 2014. gada Saeimas vēlēšanām vai apstāsimies, kur esam. Nav nopietni, ja startē Vidzemes, mūsējā vai Kuldīgas partija vienatnē,” skaidroja Ence.

Viņš skaidrojis, ka ir būtiski apvienot Latvijas reģionālo partiju vairākumu, un tad izredzes nokļūt Saeimā nebūtu sliktas un varētu atlasīt labus saraksta kandidātus. Pēc Ences domām, labākie kandidāti darbam Saeimā būtu cilvēki, kuri bijuši pašvaldību deputāti vai mazu uzņēmumu vadītāji.

”Es arvien esmu paudis neizpratni, kā var pretendēt uz darbošanos Saeimā, ja neesi bijis kaut pagasta deputāts, neesi vadījis kaut nelielu uzņēmumu un nezini, kā kūsā dzīve un kā šī valsts pārvalde ir veidota no apakšas. Šis ir cikls, kas pēc manas svētas pārliecības jāiziet, lai lemtu par valsts lietām. Diemžēl tā nav ierasts, vadībā bieži nonāk ļaudis, kam nav mazākā pierādījuma, ka tie vispār spēj vadīt un izprot sistēmu,” klāstījis Ence.

Pēc Ences domām, vienota reģionu partija būtu labs risinājums.

”Redzot, ka reģionu politika valstī attīstās klupšus krišus, droši vien tā būtu jādara. Bet iztaustīsim viedokļus – ja liels vairākums esošo partiju piekritīs, sāksim rīkoties un sagatavoties. Nav vērts sasniegt mazumiņu, iekļūt Saeimā un nosēsties tālos opozīcijas solos ar programmu, ko vara negrasās pildīt,” viņš teicis intervijā ”Latvijas Avīzei”.

Reģionu alianse neatbalstot reģionālo partiju ”piesliešanos” lielajiem politiskajiem spēkiem, jo tādējādi tās pazaudējot sevi, turklāt ”tie, kuri jau sadarbojas ar lielajām partijām, nezin vai atkāpsies no iepriekš slēgtajiem līgumiem, lai pievienotos reģionu partijas dibināšanā,” norādījis Ence.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!