Laikā no augusta līdz 2011. gada jūlijam tiks renovēts Talsu ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli, kas ir attiecīgi 31 un 21 kilometru gari.

Projekts būs veikts par Eiropas Savienības Kohēzijas fonda, Latvijas valsts, Talsu pašvaldības un SIA „Talsu namu pārvaldes” līdzekļiem, portālu „Delfi” informēja SIA "Talsu namu pārvalde".

SIA „Talsu nami” norāda, ka projekta izmaksas ir 3,64 miljoni latu, no kuriem 85% piešķir Kohēzijas fonds, 6,4% - valsts budžets, savukārt pārējo nodrošina SIA „Talsu namu pārvalde”.

Paredzams, ka remontdarbu laikā būs rekonstruēti ūdensapgādes tīkli 11,5 kilometru garumā, uzstādīti 582 jauni ūdens skaitītāji, nomainīta 21 aizbīdņu aka un 15 hidranti, rekonstruēti esošo kanalizācijas trasi 2,5 kilometru garumā, rekonstruētas esošās notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, izbūvēti jauni kanalizācijas tīkli 17,6 kilometru garumā, izbūvēti divas jaunas kanalizācijas sūkņu stacijas, izbūvēti jauni spiedvadi 439 metru garumā un izbūvēti jauni ūdens apgādes tīkli 17,8 kilometru garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!