Septembrī četri Valsts robežsardzes un Valsts robežsardzes koledžas kinologi ar dienesta suņiem stažēsies Somijā uz Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas, ziņu portālu D-fakti.lv informēja Valsts robežsardzes koledžas Kinoloģijas dienesta priekšnieks majors Uldis Barkāns.

Projekta realizācijas laikā plānota četru Valsts robežsardzes un Valsts robežsardzes koledžas kinologu ar dienesta suņiem stažēšanās Somijā uz ES ārējās robežas. Kā sadarbības partneris projekta realizācijā piedalās Somijas robežsardze.

Projekta ietvaros paredzēti vairāki pasākumi, tai skaitā kinologu sagatavošana angļu valodas kursos un kursos par Somijas vēsturi un tradīcijām Valsts robežsardzes koledžā, projekta dalībnieku iepazīstināšana ar Somijas un ES likumdošanas aktualitātēm dienesta suņu izmantošanā, kā arī paša stažēšanās divu nedēļu garumā Somijā.

Projekta mērķis ir veicināt Latvijas Valsts robežsardzes kinologu profesionālo iemaņu un prasmju papildināšanu, iepazīšanās ar Somijas robežsardzes dienesta organizācijas metodēm un pieredzi dienesta suņu izmantošanā "zaļās" robežas apsargāšanā un nelegālās imigrācijas draudu novēršanā.

Projekta realizācija ir nepieciešama, lai stiprinātu Latvijas Valsts robežsardzes kinoloģijas dienesta kapacitāti, veicinātu Latvijas un Eiropas Savienības dalībvalstu robežapsardzības iestāžu sadarbību kinoloģijas jomā, kā arī tuvinātu šo valstu dienesta suņu darba spēju un izmantošanas standartus.

Valsts robežsardzes koledža februārī iesniedza Valsts izglītības attīstības aģentūrai mobilitātes projekta pieteikumu 2010.gada Eiropas Savienības Mūžizglītības programmas Leonardo da Vinci apakšprogrammas projektu pieteikumu konkursam. Projekta pieteikums veiksmīgi izgāja atlasi starp 215 citiem projektiem un saņēma apstiprinājumu finanšu līdzekļu piešķiršanai. Projekta aktivitāšu kopējās izmaksas paredzētas 4532 eiro (ap 3185 latu) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!