Foto: LETA
Populārā atrakcija "Rīgas jautrais ziemas kalniņš" pagarina darba laiku līdz 16. janvārim.

Ņemot vērā rīdzinieku un pilsētas viesu ievērojamo interesi, atrakcijas "Rīgas jautrais ziemas kalniņš" darba laiks Esplanādē pagarināts līdz 16. janvārim. Atrakcija darbosies katru dienu bez brīvdienām no plkst. 12:00 līdz plkst. 22:00 (31. decembra vakarā - līdz plkst. 19:00). Nobrauciens no sešus metrus augstā kalniņa pateicoties Rīgas domes finansējumam ir bez maksas, un atrakciju izmēģināt aicināti gan lieli, gan mazi. Blakus kalniņam līdz 30. decembrim ir pieejama "Ziemas bufete", kurā var sasildīties ar karstajiem dzērieniem vai nobaudīt kādu našķi.

Atrakcija "Rīgas jautrais ziemas kalniņš" Esplanādē tika atklāta 16. decembrī un līdz šim brīdim kļuvusi par visapmeklētāko atrakciju Rīgas Ziemassvētku atrakciju piedāvājuma klāstā.

60 metrus garā nobrauciena no mākslīga ziemas kalna ar šļūcamkamerām maksimālā caurlaidība ir aptuveni 200 cilvēki stundā, brīvdienās pie kalniņa var novērot arī garākas rindas, taču nedaudz uzgaidot ziemas piedzīvojumu iespējams izbaudīt ikvienam.

Ziemas kalniņš būvēts no sertificētām konstrukcijām un ir noklāts ar īpašu vissezonas klājumu, kas nodrošina kalniņa darbošanos arī bezsniega apstākļos.

Tikmēr līdz pat 30. decembrim katru vakaru no plkst. 17.00, Vecrīgā, pie Sv. Pētera baznīcas uz Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja fasādes (Skārņu iela 10/20) apmeklētājus gaida arī projekts "Rūķu Ziemassvētki" - uz ēkas fasādes tiek projicēta mākslinieces Kristīnas Ratnieces radītā rūķu Ziemassvētku ainava ar iedegtu eglīti, sniega kupenām un krītošām zvaigznēm. Ikviens garāmgājējs tiek aicināts piedalīties spēlē un ienākt laukumā izvietotā filmēšanas kabīnē. Iefilmētā cilvēka seja tiek projicēta uz sienas, pašam cilvēkam redzot sevi rūķa tēlā, rosāmies pasaku ainavā - pikojamies, nesam dāvanas vai virpuļojam debesīs.

Līdz 17. janvārim projekta "Rīgas Ziemassvētku egļu ceļš" ietvaros iespējams apmeklēt un aplūkot 25 Rīgas īpašās dizaina egles, bet ziemas priekus baudīt arī Strēlnieku laukuma bezmaksas slidotavā, izlokot kājas slēpošanas trasēs Uzvaras parkā, Mežaparkā, Motormuzejā un Brīvdabas muzejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!