Rojas un Mērsraga iedzīvotājiem savu balsošanas iecirkni 18.decembrī paredzētajās pašvaldību vēlēšanās turpmāk būs iespējams noskaidrot arī internetā – Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) mājaslapā.

Lapas sadaļā "Pakalpojumi iedzīvotājiem" turpmākās nedēļas būs pieejams jauns elektroniskais pakalpojums, ar kura palīdzību ātri un ērti varēs iegūt informāciju no Vēlētāju reģistra. Ievadot savu vārdu, uzvārdu un personas kodu, vēlētājs varēs saņemt informāciju par to, vai viņš ir reģistrēts Rojas un Mērsraga vēlēšanām un kura iecirkņa vēlētāju sarakstos iekļauts. Tāpat tiks norādīta informācija par personas kārtas numuru šajos vēlētāju sarakstos.

Lai noteiktu vēlētājam atbilstošo vēlēšanu iecirkni, tiek izmantoti Vēlētāju reģistra dati. Vēlētāju reģistrā dati tiek iekļauti automātiski, pamatojoties uz vēlētāja dzīvesvietas adreses datiem Iedzīvotāju reģistrā, vai arī pēc pamatota vēlētāja iesnieguma par vēlēšanu iecirkņa maiņu.

Jau ziņots, ka Rojā un Mērsragā notiks pašvaldību vēlēšanas, jo pēc ilgstošām diskusijām Mērsrags atdalījās no Rojas novada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!