Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS) šodien tikšanās laikā ar Limbažu rajona zemniekiem un pašvaldību pārstāvjiem panāca kompromisu mazāk labvēlīgo apvidu jautājumā; zemnieki nolēmuši šo sestdien, 15.maijā, piketu nerīkot.
Zemnieki sanāksmē atzina, ka viņi ir par to, lai Latvijas noteiktais mazāk labvēlīgo apvidu sadalījums paliktu nemainīgs - 76,5% no valsts teritorijas, taču lauksaimniekus neapmierina ņemtie kritēriji šīs teritorijas noteikšanai.

Zemkopības ministrs atzina, ka noteikto mazāk labvēlīgo apvidu teritoriju būtu iespējams mainīt, taču tas būtu ļoti neprātīgs solis - tas nozīmētu, ka Latvijas lauksaimnieki papildu atbalstā saņemtu mazāk maksājumus nekā iespējams.

Ņemot vērā situācijas maiņu zivju pārstrādē, būtu nepieciešams risināt jautājumu par atbalstu jūras piekrastes rajoniem. Ministrs sacīja, ka lauku attīstības plānā pasākumā "Agrovide" varētu iestrādāt atbalstu zemniekiem par saimniekošanu piejūras reģionā. Ministrs sacīja, ka Eiropas savienības nosacījumi nerunā pretī šāda atbalsta paredzēšanai. Lauksaimniekiem šāds risinājums bija pieņemams un jau tuvākajā laikā varētu tikt sākts darbs pie šāda atbalsta izstrādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!