Nepieciešamās sastāvdaļas:
- ~ 500-600 g rupjmaizes
- 800 ml ūdens
- 4-5 ēdamkarotes upeņu vai ķiršu ievārījuma
- ~ 200 g žāvētu augļu un riekstu (aprikozes, ķirši, ananasi, rozīnes, Indijas rieksti un valrieksti)
- 0,5 tējkarotes malta kanēļa
- Pasniegšanai:
- 200 ml saldā krējuma
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 2 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana:
1.Rupjmaizes šķēles sagriež nelielos kubiņos un ber uz cepamās pannas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un liek maizes
gabaliņus grauzdēties. Maizes gabaliņus ik pa laikam apgroza. (Var izmantot saziedējušu,sakaltušu maizīti. Tā ir pat labāk.)
2. Kad maizes gabaliņi ir apgrauz dēti, tos liek katlā un pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai maize būtu nosegta, uzliek šķīvi un patur 25-30 minūtes.
3. Pievieno 4-5 ēdamkarotes ievārījuma, šķipsniņu kanēļa un ar vārošu ūdeni noplaucētus žāvētos augļus. Visu samaisa.
4. Katlu liek uz plīts un vāra ~ 25 minūtes. Ja maizes zupa kļūst pārāk bieza, pielej vēl nedaudz verdoša ūdens. Pagaršo, ja nepieciešams - pievieno vēl ievārījumu vai kanēli.
5. Kad maizes zupa gatava, to salej trauciņos un atdzesē.
6. Sakuļ saldo krējumu ar 2 ēdamkarotēm cukura un 1 tējkaroti vaniļas cukura. Kad saldais krējums ir sakults, ar to dekorē maizes zupu un pasniedz.
Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.