Iekšlietu ministrs Māris Gulbis, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Aivars Straume un Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas loceklis Andrejs Radzevičs piektdien Sabilē atklājuši atjaunoto VUGD Sabiles posteni.
Sabiles domes priekšsēdētāja Lolita Neilande atjaunotās ēkas atklāšanā atzinusi, ka VUGD posteņa atrašanās pilsētā ir nozīmīgs iedzīvotāju drošības garants, informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) Preses centra vadītāja Laura Karnīte.

Bet Gulbis uzsvēris līdzekļu investēšanas nepieciešamību VUGD materiāltehniskajā nodrošinājumā - transporta līdzekļos un depo remontos, jo tas būtiski uzlabotu dienesta spējas reaģēt uz nelaimes gadījumiem.

VUGD priekšnieks Aivars Straume atgādinājis - lai ugunsdzēsēji varētu ierasties negadījuma vietā normatīvos paredzēto 15 minūšu laikā, lauku reģionos papildus jau esošajiem 45 mazajiem posteņiem būtu nepieciešami aptuveni 25 līdz 30 jauni. VUGD priekšnieks paudis gandarījumu, ka vēl līdz gada beigām mazie lauku posteņi saņems deviņas ugunsdzēsības mašīnas, bet ja nākamā gada budžetā VUGD piešķirs solītos papildu līdzekļus, par tiem būs iespējams iegādāties 10 līdz 15 modernus ar speciālajām glābšanas ierīcēm aprīkotus auto pilsētu VUGD brigādēm.

Radzevičs, komentējot Straumes sacīto, apliecinājis atbalstu līdzekļu piešķiršanai VUGD vajadzībām.

Sabiles ugunsdzēsēju posteņa remontam IeM šogad no iekšējām rezervēm piešķīrusi sešus tūkstošus latu, kas izmantoti pilsētas vēsturiskajā centrā esošās ēkas fasādes remontam, kā arī jumta un logu nomaiņai, informēja ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!