Foto: LETA

Mālpils novada dome pirmdien ārkārtas sēdē nolēmusi sagruvušajā mājā mitušajām ģimenēm izmaksāt vienreizējus pabalstus 200 līdz 500 latu apmērā, portālam "Delfi" apliecināja novada domes priekšsēdētājs Aleksandrs Lielmežs.

Domes nolikums paredzot, ka nelaimē cietušie no domes varot saņemt 200 latus lielus vienreizējos pabalstus, taču šinī gadījumā tām ģimenēm, kuras zaudējušas visu iedzīvi, izmaksās 500 latu pabalstu. Lielmežs portālam "Delfi" paskaidroja, ka sēdē piedalījušās arī cietušās ģimenes, un pēc to iesniegumiem arī lems, kurām pienāksies lielākā summa, un kuras saņems 200 latus. Domes priekšsēdētājs bilda, ka ir zināms, kuras ģimenes traģēdijā zaudējušas visu iedzīvi.

Kopumā palīdzība nepieciešama 17 ģimenēm. Domē portālam "Delfi" nezināja teikt, vai kādas ģimenes dzīvoklis bijis apdrošināts.

Lielmežs paskaidroja, ka sociālajai palīdzībai domei naudas pietiekot, taču esot nolems sabrukušajai ēkai veikt tehnisko ekspertīzi. Iespējams, tās tam būšot nepieciešams lūgt naudu valdībai.


Šobrīd desmit ģimenes esot izmitinātas dienesta viesnīcā, bet pārējie mītot pie radiem, pastāstīja Lielmežs. Domē cilvēkiem tiekot sniegta visa nepieciešamā palīdzība, arī pārrunāts notikušais, ja ir tāda vajadzība.

Kā ziņots, naktī no sestdienas uz svētdienu Mālpils novada Upmalās daļēji sagruvušajā trīsstāvu ķieģeļu ēkā glābēji atrada piecu bojā gājušu cilvēku mirstīgās atliekas, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

Viņa pastāstīja, ka starp bojāgājušajiem ir divi 52 un 62 gadus veci vīrieši, kā arī 48, 57 un 79 gadus vecas sievietes. Savukārt vēl seši cilvēki nelaimē cietuši un ar dažādām traumām nogādāti slimnīcā. Sākotnējā versija liecina, ka ēka sagruvusi gāzes sprādziena dēļ.

Izsaukumu uz Upmalām VUGD saņēmis pulksten 2:51.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!