Šā gada 5.jūlijā Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) kopā ar tūrisma nozares pārstāvjiem diskutēja, kā labāk sagatavoties starptautiskajam Latvijas tūrisma prezentācijas semināram "Buy Latvia, Buy the Baltics 2008", efektīvāk nodrošinot tūrisma uzņēmēju, pašvaldību un valsts intereses. Seminārs notiks 2008.gada 5. - 8.februārī Rīgā.
TAVA rīkotajā sanāksmē galvenais uzsvars tika likts uz organizatoriskajiem jautājumiem. Tika apspriests semināra norises laiks un vieta, piedāvājamās ekskursijas, prezentācijas veidi, kontaktu veidošana starp ārvalstu tūrisma uzņēmējiem un vietējiem, ārvalstu dalībnieku atlases principi un kārtība, sponsoru izvēle.

Starptautiskais darba seminārs "Buy Latvia, Buy the Baltics" ir nozīmīgākais tūrisma gada pasākums Latvijā. Tā galvenais mērķis ir iepazīstināt ārvalstu tūrisma profesionāļus ar Latviju un Baltiju kā pievilcīgu un drošu tūrisma galamērķi, piedāvājot izvērtēt dažādus ceļojumu maršrutus, vienlaicīgi sniedzot iespēju dibināt kontaktus ar tūrisma produktu un pakalpojumu sniedzējiem no visas Baltijas.

Pirmais "Buy Latvia, Buy the Baltics" notika šā gada februārī, tajā piedalījās 211 ārvalstu dalībnieku no 26 valstīm un 169 tūrisma firmām. Latviju pārstāvēja 160 dalībnieki no 76 tūrisma firmām. Ārzemnieku izvērtēšanā tika piedāvātas 31 ekskursija pa Rīgu, Jūrmalu un Latviju.

"Šī gada darba seminārs "Buy Latvia, Buy the Baltics" bija viens no veiksmīgākajiem un lielākajiem tūrisma notikumiem Baltijā, tāpēc, izvērtējot semināra rezultātus un saņemot nozares atbalstu, gribam to saglabāt un turpināt veidot kā tradīciju, padarot Baltiju atpazīstamāku Eiropas un pasaules mērogā", semināra rezultātus komentē TAVA direktors Uldis Vītoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!