Foto: ČetrasSezonas.lv
Šo recepti atradu kādā 1968. gada grāmatā ar nosaukumu "Enycclopedia of world Cookery ". Nav brīnums, ka tā ir sadaļā pie vācu ēdieniem, bet, tā kā arī mums aukstā laikā garšo treknāki ēdieni un labi sautēti kāposti ir daļa no bērnības, īpaši laikā, kad tuvojas Ziemassvētki, tad man likās interesanti pamēģināt ko citādu, jo nekad vēl nebiju gatavojusi sautētus kāpostus ar kartupeļiem. Nelielas manas izmaiņas, un jāsaka, ka izdevās lieliski.

Sastāvdaļas:

  • 500 g kāpostu ar ķimenēm
  • 40 g sviesta
  • 50 g nomizota sīpola, sagriezts kubiņos
  • 1 tējk. jūras sāls
  • 2 lauru lapas
  • 6 kadiķogas
  • 700 ml vistas buljona (varbūt vairāk)
  • 1 ēd.k. tumšā cukura sīrupa
  • 4 lieli nomizoti kartupeļi, sarīvēti uz lielās rīves
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Katliņā sakarsē sviestu un pievieno sīpolus ar sāli. Samaisi un uz vidējas liesmas pasautē. Kad tie sāk iegūt skaistu viegli zeltainu krāsu, liec klāt kāpostus, garšaugus un pielej buljonu. Samaisi.
  2. Uzliec katlam vāku, nogriez mazu liesmu un sautē 1 h. Tad pievieno sīrupu un pasautē vēl 30 minūtes. Tad pieliec kartupeļus, pagaršo un, ja vajadzīgs, vēl pieliec sāli. Sautē vēl 30 minūtes, līdz kartupeļi gatavi un kāposti patīkami mīksti. 
  3. Ja tev gatavošanas laikā liekas, ka paliek par sausu, pielej vēl nedaudz karsta ūdens. Bet beigās tam jābūt pilnībā iztvaikojušam. Pagaršo, vai vajag vēl sāli, un pievieno melnos piparus.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!