Sastāvdaļas:
- 1 kg skābētu kāpostu ar burkāniem un ķimenēm, vidēji saldi
- 3 ēd.k. zosu tauku
- 40 g cidoniju, plāni sagrieztas
- 1 liela svaiga lauru lapa
- ½ tējk. anīsa
- apm. 1,5 l ūdens
- 120 g brūnā Demeraras cukura
- 5 smaržīgie pipari
- 4 šķēlītes auksti kūpināta bekona
Pagatavošana:
- Katlā sakarsē taukus, līdz tie sāk burbuļot. Liec klāt kāpostus, samaisi un apcep kādas 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
- Tad pieber anīsu, pieliec lauru lapu, smaržīgos piparus, pieber cukuru, cidonijas un samaisi. Pielej ūdeni 500 ml un uz vidēji lielas liesmas sautē, atstājot vāku pusatvērtu.
- Kad ūdens iztvaikojis, pielej vēl ūdeni 500 ml un sautēšanu turpini. Pēc apmēram 1,5 h ļauj kāpostiem it kā nedaudz piedegt, lai tie iegūtu krāsu. Pievieno sagrieztu bekonu, tad atkal pielej ūdeni un turpini sautēt vēl, ik pa laikam papildinot ūdeni, līdz tie gatavi.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit