Foto: ČetrasSezonas.lv
Kā gan ziema un Ziemassvētki bez sautētiem skābiem kāpostiem? Tikpat labi kāds teiks – cik tad var ēst vienus un tos pašus kāpostus, tāpēc šī ir nedaudz citāda recepte. Citāda tādā ziņā, ka kāposti gatavoti ar garšvielām un bekonu, kurš ir auksti kūpināts vai vītināts, bet ne klasiskais žāvētais. Ja pieliksi žāvēto, tad maigums pazudīs.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg skābētu kāpostu ar burkāniem un ķimenēm, vidēji saldi
  • 3 ēd.k. zosu tauku
  • 40 g cidoniju, plāni sagrieztas
  • 1 liela svaiga lauru lapa
  • ½ tējk. anīsa
  • apm. 1,5 l ūdens
  • 120 g brūnā Demeraras cukura
  • 5 smaržīgie pipari
  • 4 šķēlītes auksti kūpināta bekona

Pagatavošana:

  1. Katlā sakarsē taukus, līdz tie sāk burbuļot. Liec klāt kāpostus, samaisi un apcep kādas 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  2. Tad pieber anīsu, pieliec lauru lapu, smaržīgos piparus, pieber cukuru, cidonijas un samaisi. Pielej ūdeni 500 ml un uz vidēji lielas liesmas sautē, atstājot vāku pusatvērtu.
  3. Kad ūdens iztvaikojis, pielej vēl ūdeni 500 ml un sautēšanu turpini. Pēc apmēram 1,5 h ļauj kāpostiem it kā nedaudz piedegt, lai tie iegūtu krāsu. Pievieno sagrieztu bekonu, tad atkal pielej ūdeni un turpini sautēt vēl, ik pa laikam papildinot ūdeni, līdz tie gatavi. 
Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!