Foto: F64
Lai pieminētu Jaungada naktī traģiskajā autoavārijā bojāgājušos septiņus jauniešus, ceturtdiena Krāslavas novadā ir noteikta par sēru dienu.

Ceturtdien visā Krāslavas novada administratīvajā teritorijā Latvijas Valsts karogs paceļams sēru noformējumā - virs karoga pie kāta piestiprinot melnu lenti vai mastā uzvilkto karogu nolaižot pusmastā, liecina pašvaldības mājaslapā pieejamā informācija.

Plkst.10 Krāslavas Romas katoļu baznīcā ir paredzēts aizlūgums bojā gājušo jauniešu piemiņai.

Jau ziņots, ka septiņu jauniešu vecumā no 16 līdz 19 gadiem dzīve aprāvās 1.janvāra agrā rītā avārijā Krāslavas novadā ceļa posmā Izvalta-Šķeltava. Jaunieši, visticamāk, atgriezās mājās no jaunā gada svinībām.

Šajā ceļa posmā ir ļoti ass pagrieziens, uz ceļa bija sniegs un ledus. Vieglā automašīna "Mazda" ceļa līkumā nobrauca no ceļa un iebrauca upē. Glābēji atrada auto, kas upē bija apgāzusies uz jumta. Visi pasažieri jau bija zaudējuši dzīvības.

Galvenie iemesli traģiskajai avārijai pie Krāslavas bijis neatbilstošs braukšanas ātrums un automašīnas tehniskais stāvoklis. Krāslavā traģiskajā avārijā jaunieši gāja bojā noslīkstot, nevis gūstot traumas. Pagaidām nav zināms, vai jaunieši bija alkohola reibumā.

Krāslavas novada dome izmaksās bojā gājušo ģimenēm 150 latu pabalstu, taču vajadzības gadījumā pašvaldība pauda gatavību sniegt arī lielāku materiālu atbalstu. Novads risina jautājumu arī par morālu atbalstu bojā gājušo tuviniekiem.

Nākampirmdien, 9.janvārī, uz Krāslavu dosies Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas krīzes komanda, lai sniegtu psiholoģisko palīdzību autoavārijā bojāgājušo jauniešu ģimenēm, skolasbiedriem un pedagogiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!