Par godu Martina Dukura izcīnītajai sudraba olimpiskajai medaļai skeletonā, Siguldas novada dome aicina novada iedzīvotājus pie mājām izkārt valsts karogus, informē dome.

"Mēs lepojamies ar Dukuru ģimenes panākumiem, kuri ar mērķtiecīgu un neatlaidīgu darbu ir cīnījušies par šī augstākā apbalvojuma sportā sasniegšanu. Mēs lepojamies ar skeletonistu Martina un Tomasa augstajiem sasniegumiem, ar viņu tēva – trenera, Siguldas novada domes deputāta Daiņa Dukura ieguldījumu, nesot Latvijas vārdu pasaulē," pausts domes paziņojumā.

"Aicinu visus novadniekus ar lepnumu sagaidīt mūsu olimpiešus un kopš šodienas pacelt Latvijas valsts karogus visā Siguldas novadā", aicina Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics. Viņš nosūtījis apsveikumu Dukuram un viņa ģimenei.

Dukuru ar panākumiem sveic arī valsts augstākās amatpersonas – premjers Valdis Dombrovskis (JL) un Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS).

Sagaidot dzimtajā pilsētā otrus Latvijas olimpiskos medaļniekus – kamaniņbraucējus Juri un Andri Šicus, Siguldas novada dome un iedzīvotāji svētdien plkst.16:00 organizēs svinīgu sportistu sagaidīšanu Siguldas Svētku laukumā. Svinīgi siguldieši sagaidīs arī Martina un Tomasa Dukuru atgriešanos dzimtajā pilsētā.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Siguldas novada domes priekšsēdētājs izdeva rīkojumu, ka no dienas, kad kāds no Siguldas novada sportistiem saņem kādu no olimpiskajām medaļām, mastos pie pilsētas kultūras nama jāpaceļ desmit Latvijas valsts karogi, kuri plīvos līdz brīdim, kad visi olimpiskie sportisti atgriezīsies dzimtajā pilsētā.

Siguldas novada domes nolikums "Par kārtību, kādā Siguldas novada sportistiem piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā un naudas balvu apmēru" paredz arī finansiālu pašvaldības balvu sportistiem, kuri saņem olimpiskās godalgas.

Jau ziņots, ka Dukurs sestdien Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba godalgu skeletonā, bet viņa brālis Tomass – ceturto vietu. Arī kamaniņbraucēji brāļi Šici ieguva olimpisko sudrabu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!