Šogad pirmoreiz Latvijas vēsturē izsludināta taimiņu un lašu licencētā makšķerēšana atbilstoši zivju resursus saudzējošam makšķerēšanas principam Ķer un atlaid! Tā ir atļauta Salacas upes posmā Salacgrīvas pilsētas ar lauku teritoriju robežās.
Šonedēļ viesnīcā “Brīze”, kur tirgo licences, neviena atļauja vēl nebija pārdota, tiesa – uz nedēļas nogali rīdzinieki rezervējuši visas, t.i., 10 sezonas licences. – Acīmredzot vietējiem licenču cenas ir par dārgu, - sprieda “Brīzē”. Sezonas licence maksā Ls 75, vienas dienas – Ls 15.

Makšķerniekiem par šo nelielo interesi ir cita atbilde. – Šobrīd ir pārāk silts laiks lašu makšķerēšanai, tāpēc nav jēgas ne pirkt licences, ne arī iet makšķerēt, - īsto iemeslu nosauc makšķernieku kluba Salackrasti vadītājs Oļegs Sumčenko.

Viņš lēš, ka lasi varētu mēģināt noķert septembra beigās. Taimiņu un lašu licencētā makšķerēšana ir noteikta līdz 26. septembrim. – Bet varēja to laiku nolikt nedaudz vēlāk - līdz pusoktobrim, jo laiks silts, taimiņu un lašu nārsts tik ātri nesāksies. Bet ar zinātniekiem ir velti strīdēties, - uzskata Sumčenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!