Piektdien Rēzeknes domes ārkārtas sēdē nolemts par atbildīgo siltumenerģijas nodrošināšanai Rēzeknē noteikt jaunizveidoto pašvaldības kapitālsabiedrību SIA "Rēzeknes enerģija".
AS "Latvijas gāze" (LG) ir noslēgusi līgumu ar "Rēzeknes enerģiju" un tas ir nosūtīts uz Rēzekni, informēja LG Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Sandra Ādamsone.

Ādamsone informēja, ka gāzes padeve pilsētai tiks atjaunota, tiklīdz "Rēzeknes enerģija" veiks LG noteikto priekšapmaksu 400 000 latu apmērā. LG ir informējusi Rēzeknes pārstāvjus, ka gāzes padeve varētu tikt pievienota jau šīs nedēļas laikā.

Kā informē pašvaldībā, tagad "Rēzeknes enerģija" veiks LG noteikto priekšapmaksu 400 000 latu apmērā par dabasgāzes padevi, kas ļaus Rēzeknē sākt siltumenerģijas padevi.

Jau ziņots, ka Latgales pašvaldību daudznozaru sabiedrisko pakalpojumu regulatorā Rēzeknes pašvaldības enerģētiskās krīzes centrs iesniedzis lūgumu izvērtēt izveidojušos situāciju siltumenerģijas nodrošināšanas jautājumā un sniegt atzinumu regulatora kompetences ietvaros.

Rēzeknes enerģētiskās krīzes centrs vēršas pie regulatora, jo SIA "Latgales Enerģija" nav pildījusi enerģētiskās krīzes centra lūgumu noteiktā laikā - līdz ceturtdienas, 11.oktobra, rītam - nodrošināt pilsētas ziemeļu mikrorajona izglītības iestādēm siltumenerģijas piegādi.

"Ir izveidojusies kritiska situācija, kurai šinī brīdī nav redzams risinājums. Uzskatām, ka SIA "Latgales Enerģija" arī turpmākajā laikā nespēs nodrošināt siltumenerģijas piegādi," teikts vēstulē regulatoram.

Rēzeknes pilsētas pašvaldības enerģētiskās krīzes centrs uzsver, ka, ņemot vērā reālo gaisa temperatūras pazemināšanos apstākļos, kad daļa no pilsētas ir pilnībā bez apkures, situācija Rēzeknes pilsētā var kļūt katastrofāla.

Ceturtdien pašvaldības enerģētiskās krīzes centra sēdē operatora - SIA "Latgales Enerģija", pārstāvis klātesošos informēja par to, ka ziemeļu mikrorajona katlumāja nestrādā, bet centra rajona katlumājai kurināmā pietiks divām dienām. Lai arī domes rīcībā esošā informācija liecina, ka SIA "Latgales Enerģija" vērsusies tiesā ar pretprasību, operatora pārstāvis norādījis uz problēmām, kuras rada apķīlātie uzņēmuma konti.

Pagājušajā nedēļā pašvaldības AS "Rēzeknes Siltumtīkli" operatoram piedāvāja izlīgumu, kas varētu būt par pamatu tiesvedības ietvaros atķīlāt uzņēmuma kontus, tomēr atbilde no SIA "Latgales Enerģija" vēl nav saņemta. Rēzeknes domē informēja, ka "Latgales enerģija" kontu atķīlāšana ir tiesvedības, nevis pašvaldības kompetence.

Rēzeknes dome šajā situācijā neuzskata par vajadzīgu iesaistīties savstarpēju publisku apvainojumu paušanā un polemikā, bet gan vēlas konstruktīvi risināt siltumapgādes problēmas pilsētā, sniedzot iedzīvotājiem informāciju par veicamām darbībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!