Sivēnu skriešanās sacensībām piektdien, 28.maijā, Madonas estrādē pasākuma "Kantri krējums" ietvaros pieteikti trīs dalībnieki, aģentūrai LETA pastāstīja pasākuma organizators Imants Pulkstenis.
Sivēni ir dažus mēnešus veci. Diviem no tiem doti vārdi Šahs un Panteļejevs, bet trešajam tas vēl tiek domāts, sacīja Pulkstenis.

Sivēnu skriešanās sacensības organizē Madonas un Preiļu lauksaimniecības konsultāciju biroji. Sacensības notiks pēc labākajām olimpiskajām tradīcijām - uzvarēs ātrākais un godīgākais. Sivēniem būs jāpieveic 20 metru gara trase, saimnieki tiem varēs nedaudz palīdzēt ar rīkstīti. Finišā skrējējus gaidīs silīte ar ēdienu.

Pulkstenis piebilda, ka pēc saimnieku ieskatiem sivēnu sānus var izmantot arī reklāmai.

Festivāla "Kantri krējums" apmeklētāji savas prognozes par sacensību uzvarētājiem varēs izteikt totalizatorā. Ašākajam sivēnam pasniegs "Rozā ceļojošo kausu", un viņš piedalīsies nākamajās sacensībās, kas notiks 29.maijā Preiļos. Viņa saimnieks saņems 30 latu naudas prēmiju. Visu skrējēju īpašnieki saņems arī 10 kilogramus spēkbarības sportistu stiprināšanai pēc sacensībām.

"Kantri krējuma" laikā plānots arī motociklistu brauciens Madona-Varakļāni-Madona un līnijdeju programma. Motociklus pirms brauciena no plkst.14 būs iespējams aplūkot Madonas Saieta laukumā. Ar līnijdeju priekšnesumiem pasākumā uzstāsies Madonas klubi "Golden Fringe" un "First line", kā arī līnijdejotāji no citām pilsētām. Līnijdeju dejošana notiks apmēram stundu, un priekšnesumā piedalīsies ap 100 dejotāju, sacīja Pulkstenis.

Jau ziņots, ka Madonas estrādē 28.maijā un Preiļu estrādē 29.maijā, atklājot brīvdabas sezonu, notiks pasākums kantri mūzikas cienītājiem "Kantri krējums".

Abos festivāla pasākumos muzicēs jauniešu koris "Rezonanse" ar kantri programmu, "Dakota" no Bauskas, "Sestā jūdze" no Smiltenes, Ināra Rubīna un "Vidzemnieki" no Cēsīm, "Juke Box" un "Tequila" no Rīgas, "Krustceles" no Limbažiem.

Gan Madonā, gan Preiļos ieejas biļešu pircējiem būs iespējams laimēt 1981.gada ražojuma automašīnu "Mercedes Benz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!