Lai sērsnas laikā palīdzētu meža dzīvniekiem, Skaistkalnes mednieku biedrības valdes priekšsēdētājs Lauris Drevinskis ik dienu tuvējā mežā stirnām un meža cūkām atstāj barību.

Viņš norāda, ka biezā sniega sega un sērsna apgrūtina dzīvnieku pārvietošanos, tādēļ meža dzīvniekiem šādos apstākļos ir nepieciešama cilvēku palīdzība. "Mūsu mednieku kolektīvā vīriem ir sadalīti iecirkņi, gandrīz katrs iekārtojis vienu, dažs pat divas barotavas, kur regulāri mežazvēriem tiek vests ēdamais. Šoziem biezā sniega sega izveidojusies ļoti agri, arī sērsna decembrim nav īpaši raksturīga parādība. Tāpēc cilvēku pienākums ir palīdzēt," stāsta Drevinskis.

Viņš pats ik dienu meža dzīvniekiem atved dārzeņus un pelavas. Pirms Ziemassvētkiem Drevinskis pamanījis ceļa malā izbērtus kartupeļus. To, visticamāk, bija izdarījis kāds, kas devies uz mežu pēc eglītes. Viņš arī lūdzis lauku māju saimniekus pieskatīt savus suņus Novājinātie meža dzīvnieki nespēj no māju sargiem aizmukt. "Ja stirna nāk pie mājām, tas jau ir izmisuma solis. Tad ir jāpalīdz, nevis jārīda suņi," skaidro Drevinskis.

Valsts meža dienests (VMD) jau pirms pāris dienām izdevis rīkojumu aizliegt medības ar dzinējiem. Mednieki aicināti ievērot Medību likumu, kurā atzīts par nelikumīgu medīt apstākļos, kad dzīvnieki glābjas no dabas katastrofām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!