Foto: F64
Trešdien kādā izglītības iestādē Ērgļos izpūsta piparu gāze. Slimnīcā ar saindēšanos ievietotas divas 14 un viena 12 gadus veca meitene, informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Policija informāciju no ārstniecības iestādes saņēmusi plkst.14 pēcpusdienā.

Policija noskaidrojusi, ka jaunieši, kas iepriekš nav bijuši policijas redzeslokā, neparedzēdami savas rīcības sekas, šādā veidā vieglprātīgi izklaidējušies.

Piparu gāzi, kas pieder vienam no incidentā iesaistītajiem, jaunieši izpūtuši skolas gaitenī starpbrīža laikā, kad tajā uzturējušies daudzi dažāda vecuma skolas audzēkņi.

Lai arī slimnīcā uz medicīnisko apsekošanu ievietoti trīs bērni, policija pieļauj, ka veselības traucējumus noteikti izjuta daudz vairāk jauniešu.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību. Saistībā ar notikušo tiek pārbaudīti vairāki vecāko klašu audzēkņi.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, piparu gāze izpūsta Ērgļu vidusskolā. Kā pastāstīja skolas direktore Inese Šaudiņa, skolēni, kuri piparu gāzi uz skolu atnesuši un izpūtuši, to uzskatījuši par rotaļu. Bērnu mērķis nav bijis kaitēt visiem skolēniem. Piparu gāze izpūsta draugu lokā palaidnības pēc.

Reaģējot uz izpūsto gāzi, skolēni sākuši šķaudīt, klepot. Smagāka reakcija bijusi tiem bērniem, kuriem ir alerģiskas reakcijas. Situācija likusi domāt, ka viņiem ir nepieciešama mediķu palīdzība, tādēļ trīs meitenes nogādātas slimnīcā. Kā zina stāstīt direktore, šodien viņu veselības stāvoklis ir normāls un viņas no ārstniecības iestādes atgriežas mājās.

Skolā notikušas pārrunas ar vainīgajiem audzēkņiem un cietušo bērnu vecākiem. Tuvākajā laikā visas puses - skolēni, vecāki, skolas vadība - tiksies pie viena sarunu galda.

Kā vērtē direktore, notikušais ir skolas iekšējās kārtības noteikumu pārkāpums. Izglītības iestāde šajā gadījumā var informēt bērnu vecākus un izteikt piezīmi skolēniem par noteikumu pārkāpumu.

Pēc piparu gāzes izpūšanas skola tikusi izvēdināta un tas mācību procesu nav traucējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!