Foto: DELFI
Nākamā gada 1. jūlijā durvis slēgs Gulbīšu vidusskolas filiāle Līgo pagasta Siltājos, trešdien nolēma Gulbenes novada dome.

Pašvaldība šo lēmumu pieņēma, ņemot vērā skolu optimizācijas pamatnostādnes, kas paredz, ka pamatskolā minimālais skolēnu skaits ir 60, vidusskolas posmā no 10. līdz 12. klasei - 30 un bērnudārzā - 20. Siltāju filiālē šobrīd ir 40 skolēni un viņus māca 12 skolotāji, no kuriem astoņi strādā citās novada skolās.

Plānots, ka daļa vecāku, kuru bērni līdz šim mācījās filiālē, savas atvases turpmāk vedīs skoloties uz Daukstes pamatskolu, bet daļa uz Gulbīšu vidusskolu. Šobrīd ir domāts, ka Gulbīšu vidusskolu bērnus no Līgo varētu vest pagasta pārvaldes autobuss, bet uz Daukstes pamatskolu - pasažieru reisa autobuss. Līdz ar to braucot uz Daukstes pamatskolu, bērniem būs jāpērk autobusa biļetes, taču pašvaldība izdevumus vēlāk atmaksās.

 Siltāju filiāles pārstāvji, kas piedalījās domes sēdē, pastāstīja, ka pagaidām nav saņēmušas jaunus darba piedāvājumus uz pilnu slodzi. Vairums filiāles skolotāju jau tagad cenšas piepelnīties, uz pusslodzi strādājot citās skolās, bet tādējādi skolotājs nopelna papildus vidēji 100 latus mēnesī.

Paredzams gan, ka skolotāji pēc atlaišanas no darba Gulbīšu vidusskolā saņems kompensācijas. Savukārt esošajā vidusskolas filiāles ēkā varētu izvietot Līgo pagasta pārvaldi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!