Sastāvdaļas:
- 90 g lielu dārza dzērveņu
- 125 ml pussalda sarkanvīna
- 1 kanēļa standziņa
- 150 g salda krējuma
- 20 g pūdercukura
- 50 g amareti cepumu
Pagatavošana:
- Katliņā liec dzērvenes, vīnu un kanēli. Uz vidējas liesmas gaidi, līdz sāk vārīties, un vāri 5 minūtes. Noņem no liesmas un ļauj atdzist aukstam.
- Sagatavo trauciņus, tajos apakšā ieliekot savārītās dzērvenes.
- Saputo stingrās putās saldo krējumu ar pūdercukuru. Kad tas gatavs, ar rokām saspiežot, pievieno amareti cepumus tā, lai daļa ir smalki saberzta un daļa ir lielākos gabaliņos.
- Samaisi un liec traukos uz dzērvenēm. Rotā ar svaigām, uz pusēm pārgrieztām dzērvenēm.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit