Foto: ČetrasSezonas.lv
Ja tev noteikti negribas cept kūku, bet kaut kas svētku galdā jāliek, izeja ir "Sniega kalns". Gaisīgs putots krējums ar pikantajiem amareti, un tas viss uz aromātiskajām un skābenajām dzērvenēm. Mēli var norīt, un to tev teiks daudzi.

Sastāvdaļas:

  • 90 g lielu dārza dzērveņu
  • 125 ml pussalda sarkanvīna
  • 1 kanēļa standziņa
  • 150 g salda krējuma
  • 20 g pūdercukura
  • 50 g amareti cepumu

Pagatavošana:

  1. Katliņā liec dzērvenes, vīnu un kanēli. Uz vidējas liesmas gaidi, līdz sāk vārīties, un vāri 5 minūtes. Noņem no liesmas un ļauj atdzist aukstam.
  2. Sagatavo trauciņus, tajos apakšā ieliekot savārītās dzērvenes.
  3. Saputo stingrās putās saldo krējumu ar pūdercukuru. Kad tas gatavs, ar rokām saspiežot, pievieno amareti cepumus tā, lai daļa ir smalki saberzta un daļa ir lielākos gabaliņos.
  4. Samaisi un liec traukos uz dzērvenēm. Rotā ar svaigām, uz pusēm pārgrieztām dzērvenēm.
Lai garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!