Foto: Publicitātes foto
Naktī uz trešdienu atkal ir traucēta elektroapgāde Latgalē - Rēzeknē, Preiļos un Ludzā, kur kopumā trešdien no rīta bez elektrības bija aptuveni 7000 klientu, portālu "Delfi" informēja "Latvenergo" pārstāvis Andris Siksnis.

Foto galerija

Visvairāk – 3500 klientu - traucēta apgāde Rēzeknes apkaimē. Lielākā daļa bojājumu, kas radās svētdien naktī, bija novērsti pēdējo dienu laikā, taču trešdienas naktī daudzās no iepriekš saremontētajām līnijām atkal bojāja krītošie koki, kas neizturēja apledojuma smagumu.

Elektroapgādes atjaunošanu apgrūtina biezs sniega slānis un uz tā izveidojusies ledaina sērsna, kas apgrūtina piekļuvi bojājumu vietām, norāda Siksnis.

Turklāt pēdējās dienās Latgalē ik pa brīdim snieg, un tas nastu koku zaros padara vēl smagāku. Koku stumbri un zari daudzviet pārklāti ar vairāku centimetru biezu ledus kārtu, kas rada aizvien jaunus apdraudējumus gaisa vadu līnijām. Bieži vien no kokiem atbrīvotā līnijā jauni stumbri jāvāc jau pēc pāris stundām. Tādēļ klientu elektroapgāde ir gan ar īsāka laika, gan stundām gariem pārtraukumiem.

Šajā sarežģītajā situācijā AS "Sadales tīkls" montieru brigādēm nākas vienās un tajās pašās līniju pārrāvumu vietās atkārtoti zāģēt darbus, jo pēc kilometriem garu stigu izzāģēšanas tajās atkal gāžas ledus un sniega smagumu neizturējuši koki.

Bojājumu novēršanai mobilizētas AS "Sadales tīkls" montieru brigādes no Austrumu, Ziemeļaustrumu un attālākiem reģioniem, kā arī tiek piesaistīti atbilstošas kvalifikācijas apakšuzņēmēju speciālisti.

Kopā Austrumu reģionā ar stihijas sekām cīnās 58 montieru brigādes: Rēzeknē – 24 (17 Sadales tīkls un 7 darba uzņēmēju), Preiļos – 18 (16 un 2 darba uzņēmēju), Ludzā – 16 (13 un 3).

Laika apstākļi nav labvēlīgi normālas elektroapgādes nodrošināšanai, tādēļ paredzams, ka AS "Sadales tīkls" speciālisti strādās īpašā režīmā, pēc iespējas operatīvāk spējot reaģēt uz jauniem atslēgumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!