Sniega radītas pārslodzes dēļ bojāts Siguldas pagasta kultūras nama jumts, tāpēc uz divām dienām slēgta pagasta bibliotēka un kultūras nams, informē portāls "sigulda.lv".

Biezās sniega kārtas radītās pārslodzes un vējaino laika apstākļu dēļ naktī no sestdienas uz svētdienu bojāts Siguldas pagasta kultūras nama jumts. Tāpēc, gaidot būveksperta slēdzienu, kultūras nams un bibliotēka slēgtas līdz 3.februārim, informē portāls.

"Jau 30.janvāra naktī tika veikti nepieciešamie drošības pasākumi un šī brīža situācija neapdraud materiālās vērtības, kas atrodas ēkā Zinātnes ielā 7. Bojātā jumta dēļ uz ilgāku laiku tiks pārtraukta darbība tikai kultūras nama Lielajā zālē – kultūras nama un bibliotēkas telpās pamatdarbība tiks atsākta 3.februārī, pēc būveksperta slēdziena saņemšanas. Steidzamības kārtībā jau 1.februārī uzsāksim iepirkuma procedūru avārijas seku novēršanai un jaunas jumta konstrukcijas būvniecībai," stāsta pagasta kultūras nama vadītāja Arisa Pastuhova.

Portāls aicina iedzīvotājus rūpēties par savu drošību un neatrasties Siguldas pagasta kultūras nama nožogotajās teritorijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!