Vai var samazināt svaru, ēdot daudz un spēcinošu pārtiku? Tas ir iespējams! Šīs receptes to apstiprina: gardi ēdieni, kuros izmantots daudz dārzeņu, maz gaļas un sātīgas piedevas.
Pupiņu sautējums ar bumbieriem

Recepte 4 personām:

  • 3 sīpoli
  • 40 g speķa
  • 2 tējk. augu eļļas
  • 1,5 litri dārzeņu buljona (6 tējk. šķīstošā buljona)
  • 8 vidēji lieli kartupeļi
  • 1 kg konservētu pupiņu
  • 4 tējk. pupumētras
  • sāls
  • pipari
  • 4 nelieli bumbieri
  • Piparmētras lapas rotāšanai

    Pagatavošana:

    1. Sīpolus un speķi sagriež gabaliņos, apcep karstā eļļā un pieliek buljonu. Kartupeļus sagriež gabaliņos un pieliek sautējumam kopā ar pupām un pupumētrām, sautē 15 minūtes un pievieno sāli un piparus.
    2. Bumbierus pārgriež uz pusēm, izņem sēkliņas, pieliek klāt sautējumam un sautē 10 minūtes. Pupiņu sautējumam pievieno garšvielas un pasniedz, izrotātu ar piparmētras lapām.

    Sātīgais kāpostu sautējums

    Recepte 4 personām:

  • 3 sīpoli
  • 2 tējk. augu eļļas
  • 1 kāpostgalviņa
  • 1,5 litri dārzeņu buljona (6 tējk. šķīstošā buljona)
  • 360 g liesas liellopu maltās gaļas
  • sāls
  • pipari
  • paprikas pulveris
  • 4 ēd.k. rīvmaizes
  • 8 vidēji lieli kartupeļi
  • 2 ēd.k. sasmalcinātu pētersīļu
  • Pagatavošana:

    1. Sīpolus sagriež gabaliņos, katliņā uzkarsē eļļu, kāpostu sagriež sloksnītēs, visu taukvielās apcep, pielej buljonu un vāra 10 minūtes.
    2. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus un paprikas pulveri, samīca kopā ar rīvmaizi un izveido no tās mazas bumbiņas.
    3. Kartupeļus sagriež gabaliņos, kopā ar gaļas bumbiņām pievieno sautējumam un sautē 20 minūtes. Sautējumam pievieno garšvielas, iemaisa pētersīļus un pasniedz galdā.

    Sēņu gulašs ar nūdelēm

    Recepte 4 personām:

  • 2 sīpoli
  • 240 g vistas filejas
  • 1 tējk. timiāna
  • 1 tējk. augu eļļas
  • 400 g šampinjonu
  • 250 ml gaļas buljona (2 tējk. šķīstošā buljona)
  • 250 ml sasmalcinātu konservētu tomātu
  • 2 ēd.k. tumšās mērces iebiezinātājpulvera
  • sāls
  • pipari
  • 480 g vārītu makaronu spirālīšu
  • timiāns rotāšanai
  • Pagatavošana:

    1. Sīpolus un vistas fileju sagriež gabaliņos un kopā ar timiānu apcep karstā eļļā.
    2. Šampinjonus sagriež ripiņās, pievieno gaļai un sīpoliem, apcep, tad pielej buljonu, tomātu masu un vāra 15 minūtes. Gulašu iebiezina ar mērču iebiezinātāju, pievieno sāli un piparus un pasniedz kopā ar makaronu spirālītēm.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!