Spinātu maizītes

Izmēģini pagatavot spēcinošās spinātu maizītes. Rīkojies saskaņā ar recepti un iegūsti ēdienu, kas tev dos enerģiju un dzīvesprieku!

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas (24 maizītēm)
50 g rauga
500 ml piena
75 ml auzu pārslu
250 g biezpiena
150 g saldētu vai svaigu spinātu
4 ēdamk. Dansukker zeltainā sīrupa
2 tējk. sāls
2 tējk. itāļu salātu mērces
300 g rudzu miltu
Apmēram 600 g kviešu miltu

Glazūrai un dekorēšanai

50 ml ūdens
1 ēdamk. eļļas
30 g rudzu miltu

Pagatavošana
Spinātus atkausē, ja saldēti, vai nomazgā, ja svaigi. Nosusina un sasmalcina.

Raugu sadrupina bļodā. Pienu uzsilda līdz 37°C. Raugam pielej klāt mazliet piena un maisa, līdz raugs izšķīst. Pievieno atlikušo pienu, auzu pārslas, biezpienu, spinātus, sīrupu, sāli, itāļu mērci (tās vietā var pievienot sakapātus zaļumus ar ķiplokiem). Pakāpeniski pievieno miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Apsedz ar dvieli un atstāj uzrūgt 30 minūtes.

Mīklu rūpīgi izmīca līdz viendabīgai konsistencei uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem. Mīklu sadala 24 gabalos, saveļ katru gabalu bumbiņā un izvieto bumbiņas cieši blakus uz cepamās plāts. Apsedz ar dvieli un atstāj uz 30 minūtēm, lai uzrūgst vēl.

Tad sajauc ūdeni ar eļļu un apsmērē mīklu. Virsū uzkaisa miltus. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 225°C 15-20 minūtes. Gatavās maizītes izņem no krāsns, apsedz ar dvieli un atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form